Dolina Triglavskih jezer

Triglav lakes valley

Dolina Triglavskih jezer

Dolina Triglavskih jezer

Dolina Triglavskih jezer

Dobrodošli v Dolini Triglavskih jezer, skritem biseru v veličastnih Julijskih Alpah. Odpravite se na potovanje, na katerem bomo raziskovali osupljive pokrajine, kristalno čista jezera in razgibane gorske vrhove, ki zaznamujejo to alpsko čudovito deželo.

Pregled Doline Triglavskih jezer

Dolina Triglavskih jezer se nahaja v Triglavskem narodnem parku in je neokrnjeno alpsko območje, znano po svoji naravni lepoti in biotski raznovrstnosti.

V dolini je sedem ledeniških jezer, vsako z edinstvenim šarmom in značajem. Te ponujajo zanimivo doživetje za pohodnike, ljubitelje narave in fotografe.

Kako do Doline Triglavskih jezer

Pot v Dolino jezer se običajno začne v kraju Stara Fužina ali ob bližnjem Bohinjskem jezeru.

Do doline vodijo dobro označene pohodniške poti, najbolj priljubljena izhodiščna točka pa je soteska Mostnica.

Javni prevoz je na voljo iz večjih slovenskih mest, kot je Ljubljana, za potnike z avtomobili pa je v bližini poti na voljo veliko parkirišč.

Pohodniške poti in steze

Pot po soteski Mostnice je slikovit pohod, ki se vije po slikoviti soteski Mostnice in ponuja čudovite razglede na njeno bistro vodo in dramatične skalne oblike.

Vodnikov dom Hut: Iz soteske Mostnice se lahko pohodniki povzpnejo do planinske koče Vodnikov dom, ki je izhodišče za raziskovanje Doline Triglavskih jezer.

Dolinska zanka Triglavskih jezer: Pohodnike popelje mimo vseh sedmih ledeniških jezer, ki ponujajo izjemne možnosti za raziskovanje in fotografiranje.

Vrh Triglava: Vrh Triglava, najvišji slovenski vrh, je zahtevna, a za pustolovske duše koristna pot.

Triglav lakes valley

Dolina Triglavskih jezer

YouTube player

Osnovna oprema in varnostni nasveti

Za pustolovščino so nujni trpežni pohodniški čevlji, vremenu primerna oblačila, voda, prigrizki, zemljevid in navigacijski pripomočki ter fotoaparat.

Za varno in prijetno izkušnjo preverite vremenske razmere, ostanite na označenih poteh, spoštujte divje živali ter se seznanite s kontakti za nujne primere in reševalnimi postajami.

Namestitev

Planinske koče: Več planinskih koč po vsej državi v Dolini jezer ponuja osnovno nastanitev in prehrano za pohodnike in planince.

Kampiranje: Na določenih območjih Triglavskega narodnega parka je dovoljeno kampiranje z ustreznimi dovoljenji in upoštevanjem načel “ne puščaj sledi”.

Zaključek

Triglavska dolina vas vabi, da se potopite v surovo lepoto in spokojnost slovenskih alpskih pokrajin. Ne glede na to, ali iščete pustolovščino, samoto ali preprosto stik z naravo, nedotaknjena jezera, visoki vrhovi in bujni travniki v dolini ponujajo nepozabno izkušnjo, zaradi katere se boste radi vračali. Spakirajte kovčke, obujte škornje in se prepustite čarobnosti Doline Triglavskih jezer, ki bo prevzela vaše srce in dušo. Srečno raziskovanje!

Triglav lakes valley
YouTube player

IZJAVA O ODGOVORNOSTI

Zavrnitev odgovornosti: Čeprav Erjavčeva koča in okolica ponujata dih jemajočo pokrajino in vznemirljive priložnosti na prostem, se je treba zavedati, da je zimsko gorsko okolje lahko nepredvidljivo in potencialno nevarno. Obiskovalci morajo biti previdni, se ustrezno pripraviti z ustrezno opremo in pripomočki ter biti obveščeni o vremenskih razmerah in nevarnosti plazov. Tukaj navedene informacije so namenjene le kot splošni napotki in navdih. Erjavčeva koča ne prevzema odgovornosti za varnost posameznikov, ki raziskujejo območje na podlagi navedenih priporočil. Obiskovalci morajo pri zimskih aktivnostih v Julijskih Alpah ravnati po lastni presoji in prevzeti osebno odgovornost za svojo varnost.

Nastanitev v planinski koči

Izleti in pohodi na zemljevidu

Izleti in pohodi na zemljevidu

Slovenia (si) Placeholder
Slovenia (si)

Vaša naslednja destinacija v Sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Erjavčeva planinska koča je odprta vse leto. Rezervirajte svoje bivanje in preživite nekaj časa v naravnem raju Triglavskega narodnega parka (UNESCO) v bližini Kranjske Gore na prelazu Vršič v osrčju Triglavskega narodnega parka.

Rezervirajte svoje bivanje
Send this to a friend