Popust za člane Alpskega društva

Katera alpinistična združenja so tukaj zajeta? Ali samo slovensko združenje, ali člani avstrijskih, nemških itd. združenj prav tako prejmejo popust? Ponujamo popust pri cenah prenočevanja vsem članom alpinističnih društev iz držav: Slovenija Hrvaška Bosna Srbija Avstrija Nemčija in mnoge druge.

Cene

Nekatere cene so lahko višje od pričakovanih. Zakaj? Planinski dom na Vršiču, bolj znan kot Erjavčeva koča, se nahaja na nadmorski višini 1525 metrov in je odprt skozi celo leto. Ogrevamo hišo celo leto, tudi poleti. Zato cene prilagajamo glede na ogrevanje koče.

Velikost sob

Planinske koče v Sloveniji so bile zasnovane kot zavetišča in ne kot današnji hoteli. Sobe so majhne in skromno opremljene, vendar več kot dovolj za prijeten spanec in počitek. Skromne sobe znotraj in prečudovita narava zunaj.

Počasen Wi-Fi in slab telefonski signal

Telefonski signal je lahko slab ali ga celo ni. Internet je v narodnem parku na 1525 metrih nadmorske višine še vedno lahko prestiž. Imamo internet, vendar je počasen in včasih težaven. Elona Muska še ni v naši družbi, a mi vseeno raje opazujemo zvezde in ne njegovih wi-fi satelitov.

Zanimivost

Zanimivost: Na vhodu je knjiga o planincih, ki so obiskali kočo. Običajno je, da vsak obiskovalec podpiše knjigo in napiše smer, od koder prihaja, ter kam gre. Stari običaj izvira iz iskanja pogrešanih oseb v primeru, da se izgubijo ali poškodujejo na poti ali v gorah. Zanimivost: Planinske koče, ki so vpisane v register planinskih[ … ]

Wi-Fi

Uporabniško ime: EKV-guest Uporabniško ime: EKV Geslo: (brez gesla)   Samo da veste, internet je v nacionalnem parku, na 1525 metrov nadmorske višin še vedno prej prestiž, kot nekaj običajnega. Imamo internet, vendar je počasen in muhast. Včasih se odloči in preprosto ne deluje. Elon Musk še ni prišel v naše kraje; še vedno raje[ … ]

Tuš

Glede na pomanjkanje vode v narodnem parku želimo in moramo z vodo varčevati na vsakem koraku. Pametno uporabljajte žeton za tuširanje in med šamponiranjem in umivanjem ustavite vodo. V primeru gneče sta na voljo tudi dodatna tuša v kleti. Vprašajte osebje koče za pin kodo ali za ključ za vrata. Po potrebi so brisače na[ … ]

Postanite detektiv

Če opazite, da je v sanitarijah zmanjkalo toaletnega papirja ali če opazite umazanijo v straniščih ali prhah, vas prosimo, da o tem obvestite osebje koče. Kočo čistimo večkrat na dan, vendar toaletnih prostorov in tušev za goste ne uporabljamo, zato ne vemo, kdaj so umazani.

Stranišča

Za goste, ki spijo v koči, so na voljo sanitarije v prvem nadstropju. V primeru gneče so na voljo tudi dodatne sanitarije v kleti. Vprašajte osebje koče za pin kodo ali za ključ za vrata.