Popust za člane Alpskega društva

Popust za člane Alpskega društva

člani Planinske zveze

Katera alpinistična združenja so tukaj zajeta? Ali samo slovenski, avstrijski ali Nemški člani združenja prejmejo planinski popust?

Da, načeloma vsem članom planinskih društev iz različnih držav nudimo popuste za spanje:

  • Slovenije
  • Hrvaške
  • Bosne
  • Srbije
  • Avstrije
  • Nemčije

In številnih drugih drugih.

Edini pogoj je, da imate veljavno člansko izkaznico Planinske zveze iz svoje države, ki velja za tekoče leto. Na primer, če niste Slovenec, ne morete imeti izkaznice Planinske zveze Slovenije. Imeti morate veljavno alpsko kartico svoje države.

Predvidevamo, da ste bili planinec že pred prihodom v našo kočo in ste zaprosili za popust za člane, vendar morda niste član planinske zveze. Ni skrivnost, da lahko na vseh bencinskih črpalkah v Sloveniji kupite planinsko kartico in nato povprašate za popuste v planinskih kočah, kjer so cene za spanje že tako ali tako nižje od povprečja.

Če ste resnično planinec ali alpinist, morate s seboj prinesti planinsko izkaznico svoje države, ki mora biti veljavna za tekoče leto. Takrat dobim popust? Seveda, noben problem!

V naši planinski koči strogo upoštevamo dotično politiko tudi zato, ker od uveljavitev popusta ne dobimo niti centa. Ne moremo si privoščiti razkošja 30- do 50-odstotnega popusta na cene, ki jih zahtevamo za spanje, in še vedno plačevati najemnine, vseh stroškov, prenove, rednega vzdrževanja koče ter poštenega mesečnega plačila za osebje, ki trdo gara v koči. Preprosto ne moremo.

 

Popust za člane Alpskega društva

Člani Planinske zveze, ki so pogosto del nacionalnih ali regionalnih planinskih društev, so posamezniki, ki jih združuje strast do alpinizma, plezanja in širše kulture alpinizma. Ta združenja si prizadevajo za spodbujanje dejavnosti v gorah, ohranjanje naravnih pokrajin ter varovanje planinske tradicije in etike. Obseg njihovih dejavnosti, interesov in odgovornosti je širok, saj zajema vse od organizacije vzponov in pohodov do zagovarjanja ohranjanja okolja in izobraževanja o varnosti v gorah.

Osnovne dejavnosti in cilji

1. Spodbujanje alpinizma in plezanja: Člani se ukvarjajo z različnimi oblikami alpinizma, plezanja in pohodništva, od rekreativnih sprehodov do tehničnih vzponov. Društvo organizira skupinske izlete, organizira programe usposabljanja in podpira razvoj planinskih veščin med svojimi člani.

2. Varnost in usposabljanje: Ključni cilj je zagotoviti varnost alpinističnih in plezalnih dejavnosti. To vključuje tečaje navigacije, prve pomoči, skalnega in lednega plezanja ter lavinske varnosti. Združenja pogosto vzdržujejo mrežo planinskih koč, ki nudijo zavetje in varnost planincem, ki se podajajo na zahtevne poti.

3. Ohranjanje okolja: Planinska društva si močno prizadevajo za ohranjanje gorskega okolja. Člani sodelujejo pri čistilnih akcijah, vzdrževanju poti in projektih za ohranjanje narave. Zavzemajo se za trajnostne prakse in si prizadevajo za čim manjši vpliv planinskih dejavnosti na okolje.

4. Dostop in pravice: Ta združenja imajo pogosto ključno vlogo pri pogajanjih z lastniki zemljišč in vladnimi organi o pravicah dostopa do gorskih območij. Prizadevajo si, da bi gore ostale dostopne javnosti, hkrati pa spoštujejo pravice lokalnih skupnosti in zasebnih lastnikov zemljišč.

5. Skupnost in kultura: Člani planinskih društev tvorijo tesno povezano skupnost, ki jo povezujejo skupne izkušnje in globoko spoštovanje gora. S prireditvami, publikacijami in muzeji, namenjenimi planinstvu, prispevajo k ohranjanju planinske kulture, tradicije in zgodovine.

Ugodnosti članstva

Vključitev v planinsko združenje prinaša številne prednosti, med drugim dostop do bogatega znanja in virov, popuste na tečaje in opremo ter možnost bivanja v planinskih kočah po nižjih cenah. Najpomembneje pa je, da članstvo ponuja možnost povezovanja s podobno mislečimi posamezniki, ki jih druži ljubezen do gora.

Globalni in lokalni učinek

Številne države imajo svoje nacionalne planinske klube, kot so Alpski klub v Združenem kraljestvu, Francoski planinski klub v Franciji in Deutscher Alpenverein v Nemčiji, vendar te organizacije pogosto sodelujejo pri mednarodnih projektih in vprašanjih. Mednarodna zveza planinskih društev (Union Internationale des Associations d’Alpinisme – UIAA) je mednarodna zveza planinskih društev, ki spodbuja globalne standarde na področju varnosti, usposabljanja in varstva okolja.

Sklep o popustu za člane Planinske zveze

Člani Planinske zveze imajo s svojo predanostjo in skupnim delovanjem ključno vlogo pri skrbi za gorsko okolje in promociji planinstva kot spoštljivega in trajnostnega udejstvovanja. Poosebljajo kulturo, ki ceni fizične izzive in lepoto gora ter odgovornost za zaščito in ohranitev teh pokrajin za prihodnje generacije.

 

Priljubljene teme

 

Vaša naslednja destinacija v Sloveniji?

Izleti in pohodi

Slovenia (si) Placeholder
Slovenia (si)

Rezervirajte bivanje v planinski koči Erjavčeva koča

Oznake:
Vam je bil ta članek v pomoč?
Ni mi všeč 0

Nadaljujte z branjem

Prejšnji: Rezervacija zasebne sobe ali skupnega ležišča
Send this to a friend