Zanimivost

Zanimivost: Na vhodu je knjiga o planincih, ki so obiskali kočo. Običajno je, da vsak obiskovalec podpiše knjigo in napiše smer, od koder prihaja, ter kam gre. Stari običaj izvira iz iskanja pogrešanih oseb v primeru, da se izgubijo ali poškodujejo na poti ali v gorah.

Zanimivost: Planinske koče, ki so vpisane v register planinskih koč pri Planinski zvezi Slovenije, so dolžne obiskovalcem nuditi prenočišče, hrano in pijačo ter pomoč v gorah ob nesrečah.

Zanimivost: Postelje v koči se oddajajo po vrstnem redu prijave rezervacije. Rezervacija velja do 19:30. V kolikor gosta ni do te ure, se soba lahko odda naprej naslednjemu zainteresiranemu gostu. Poškodovani ali oslabeli obiskovalci ter gorski reševalci na akciji imajo prednost pri prenočevanju.

Zanimivost: Zaradi starosti koče, slabe električne napeljave in lesene osnove pri gradnji koče obstaja veliko tveganje za požar, če se večji električni porabniki priključijo na električno napeljavo na nekontroliran ali neprimeren način. Kakršna koli uporaba kuhalnikov, sušilnikov za lase in podobnih naprav je prepovedana. Če imate dodatna vprašanja, se obrnite na osebje v koči.

Zanimivost: Vsi obiskovalci morajo v planinski koči in njeni okolici spoštovati pravila obnašanja, da se izognejo motenju drugih. Ne smejo povzročati hrupa in za seboj pustiti smeti ter druge odpadke. Vsak mora vse svoje smeti sam odnesti v dolino.

Zanimivost: Planinska zveza Slovenije priporoča, da vsak planinec svoje odpadke odnese v dolino. To je tudi razlog, zakaj ne boste našli koša za smeti v sobi.

Zanimivost: Planinska zveza Slovenije priporoča, da se za vsak tuš zaračuna med 3,50 in 4,00 evra.

Oznake:
Vam je bil ta članek v pomoč?
Ni mi všeč 0

Nadaljujte z branjem

Prejšnji: Počasen Wi-Fi in slab telefonski signal
Naslednji: Cene