Zanimivost

V tem članku

Zanimivost

Lepo je vedeti.

 

Zanimivost: Ob vhodu se nahaja planinski dnevnik. Običajno je, da vsak obiskovalec podpiše knjigo in napiše smer, od koder prihaja, ter kam gre. Stari običaj izvira iz iskanja pogrešanih oseb v primeru, da se izgubijo ali poškodujejo na poti ali v gorah.

Zanimivost: Planinske koče, ki so vpisane v register planinskih koč pri Planinski zvezi Slovenije, so obiskovalcem dolžne nuditi prenočišče, hrano in pijačo ter pomoč v primeru gorskih nesreč.

Zanimivost: postelje v koči se oddajajo po vrstnem redu prijave rezervacije. Rezervacija velja do 19:30. V kolikor gosta ni do te ure, se soba lahko odda naprej naslednjemu zainteresiranemu gostu. Poškodovani ali oslabeli obiskovalci ter gorski reševalci na akciji imajo prednost pri prenočevanju.

Zanimivost: zaradi starosti koče, slabe električne napeljave in lesene podlage v konstrukciji koče obstaja velika nevarnost požara, če se na električno napeljavo nenadzorovano priključijo večji električni porabniki. Kakršna koli uporaba kuhalnikov, sušilnikov za lase in podobnih naprav je prepovedana. Če imate dodatna vprašanja, se obrnite na osebje v koči.

Zanimivost: vsi obiskovalci se morajo v planinski koči in njeni okolici obnašati tako, da ne motijo drugih. Ne smejo povzročati hrupa in za seboj pustiti smeti ter druge odpadke. Vsak mora vse svoje smeti sam odnesti v dolino.

Zanimivost: Planinska zveza Slovenije priporoča, da vsak planinec odpelje svoje smeti v dolino. To je tudi razlog, zakaj ne boste našli koša za smeti v sobi.

Zanimivost: Planinska zveza Slovenije priporoča, da se za vsak tuš zaračuna od 3,50 do 4,00 €.

 

Priljubljene teme

 

Vaša naslednja destinacija v Sloveniji?

Izleti in pohodi

Slovenia (si) Placeholder
Slovenia (si)

Rezervirajte bivanje v planinski koči Erjavčeva koča

Oznake:
Vam je bil ta članek v pomoč?
Ni mi všeč 0

Nadaljujte z branjem

Prejšnji: Počasen Wi-Fi in slab telefonski signal
Naslednji: Obratovalni čas
Send this to a friend