Bus schedule

Avtobus na prelaz Vršič vozi samo v poletni sezoni. Prosimo, preverite vozni red. Lahko pa se vzamete s taksijem iz Bovca ali Kranjske Gore. Vedno obstaja možnost za štopanje iz doline. Štopanje je v Sloveniji precej pogosto in varno.    

Velikost sob

Planinske koče v Sloveniji so bile zasnovane kot zavetišča in ne kot današnji hoteli. Sobe so majhne in skromno opremljene, vendar več kot dovolj za prijeten spanec in počitek. Skromne sobe znotraj in prečudovita narava zunaj.

Počasen Wi-Fi in slab telefonski signal

Telefonski signal je lahko slab ali ga celo ni. Internet je v narodnem parku na 1525 metrih nadmorske višine še vedno lahko prestiž. Imamo internet, vendar je počasen in včasih težaven. Elona Muska še ni v naši družbi, a mi vseeno raje opazujemo zvezde in ne njegovih wi-fi satelitov.

Zanimivost

Zanimivost: Na vhodu je knjiga o planincih, ki so obiskali kočo. Običajno je, da vsak obiskovalec podpiše knjigo in napiše smer, od koder prihaja, ter kam gre. Stari običaj izvira iz iskanja pogrešanih oseb v primeru, da se izgubijo ali poškodujejo na poti ali v gorah. Zanimivost: Planinske koče, ki so vpisane v register planinskih[ … ]

Cene

Nekatere cene so lahko višje od pričakovanih. Zakaj? Planinski dom na Vršiču, bolj znan kot Erjavčeva koča, se nahaja na nadmorski višini 1525 metrov in je odprt skozi celo leto. Ogrevamo hišo celo leto, tudi poleti. Zato cene prilagajamo glede na ogrevanje koče.

Obratovalni čas

Vrata v planinsko kočo so običajno vedno odklenjena, tudi ponoči. Če so vrata zaklenjena, pozvonite na zvonec. Uradni delovni čas je pozimi od 8.00 do 20.00, poleti pa od 7.00 do 22.00. Delovni čas se lahko spremeni po dogovoru z osebjem koče. ZIMA Zajtrk od 08:00 do 10:00. Zadnje naročilo kuhinji ob 20:00. Bar se[ … ]

Javni prevoz

Erjavčeva's mountain hut contact

Avtobusna postaja je takoj za vogalom koče, oddaljena približno 300 m. Vendar pa avtobus vozi le med visoko sezono (maj, junij – september). Če imate srečo, lahko naročite taksi. V Kranjski Gori sta dva, lahko pa seveda vedno tudi štopate. Štopanje je v Sloveniji še vedno precej pogost način prevoza, še posebej v gorah, kjer[ … ]

Tuširanje

Glede na pomanjkanje pitne vode se tuši lahko zaračunajo. Z žetonom oziroma časovno omejitvijo tuširanja uspemo zmanjšati tudi nepotrebno dolgotrajno tuširanje nekaterih posameznikov.