Erjavčeva koča razglednica 1931

Erjavčeva koča postcard 1931

Erjavčeva koča razglednica 1931

Erjavčeva koča razglednica 1931

Razglednica iz leta 1931 s prelazom Vršič in planinsko kočoErjavčeva koča bi prikazala prizor kmečkega šarma sredi osupljivih Julijskih Alp v Sloveniji. Na razglednici bi bila najverjetneje upodobljena razgibana lepota prelaza Vršič, ki se nahaja med visokimi vrhovi in zelenimi dolinami, osrednja točka pokrajine pa je prikupna planinska koča Erjavčeva koča.

Leta 1931 je bil prelaz Vršič oddaljen in zahteven gorski prehod, ki je potekal skozi osrčje Julijskih Alp. Prehodna cesta, zgrajena med prvo svetovno vojno, je bila izjemen inženirski dosežek, saj se je vila po strmem terenu in ponujala čudovit razgled na okoliške gore in doline.

Planinska koča Erjavčeva koča, ki stoji ob prelazni cesti, bi bila dobrodošla za utrujene popotnike na naporni poti čez gore. Kmečka lesena koča s poševno streho in udobno notranjostjo je nudila zavetje, toplino in hrano popotnikom, ki so se podali na pot po razgibani alpski pokrajini.

Erjavčeva koča postcard 1931

Erjavčeva koča razglednica 1931

Na razglednici je bila gorska koča upodobljena na ozadju visokih vrhov, po nebu pa so lenobno plavali oblaki. V okolici koče se razprostira pisana alpska flora, vključno z divjimi cvetlicami in travami, ki dajejo prizorišču pridih naravne lepote.

Na razglednici naj bi bil upodobljen brezčasni čar prelaza Vršič in Erjavčeve planinske koče, ki gledalce vabi, da si predstavljajo, da se odpravljajo na potovanje po neokrnjeni divjini Julijskih Alp. Vzbuja občutek pustolovščine, odkrivanja in miru ter gledalce popelje v preteklo obdobje alpskega raziskovanja in gorskega gostoljubja.

Nazaj v preteklost na prelazu Vršič

Nazaj v preteklost

Pridružite se nam in se podajte v zgodovino planinske koče Erjavčeva koča.

Vstopite v preteklost

Nazaj v preteklost

V okviru stalnih prizadevanj za dokumentiranje in ohranjanje kulturnega in zgodovinskega pomena planinske koče Erjavčeva koča želimo zbirko razširiti z avtentičnimi posnetki, v katerih sta zajeta bistvo in čar te znamenite strukture v Julijskih Alpah.

Če imate fotografije ali slike, ki prikazujejo lepoto in značaj Erjavčeve koče, vam bomo izredno hvaležni in počaščeni, če jih boste delili z nami.

Vaš prispevek bi obogatil naše arhivsko gradivo in nam pomagal pri ozaveščanju in spoštovanju te priljubljene alpske znamenitosti.

Če ste za to pripravljeni, se bomo z veseljem pogovorili tudi o možnosti najema ali odkupa gradiva od vas, s čimer bomo zagotovili, da bo gradivo deležno priznanja in ohranitve, ki si ju zasluži.

Če imate kakršna koli vprašanjam vas vabimo, da se obrnite na nas. Iskreno cenimo vašo pomoč n se vam že vnaprej zahvaljujemo.

Nastanitev v planinski koči

Izleti in pohodi na zemljevidu

Izleti in pohodi na zemljevidu

Slovenia (si) Placeholder
Slovenia (si)

Vaša naslednja destinacija v Sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Erjavčeva planinska koča je odprta vse leto. Rezervirajte svoje bivanje in preživite nekaj časa v naravnem raju Triglavskega narodnega parka (UNESCO) v bližini Kranjske Gore na prelazu Vršič v osrčju Triglavskega narodnega parka.

Rezervirajte svoje bivanje
Send this to a friend