Faaker See – jezero Faak

Faaker See - Lake Faak

Faaker See – jezero Faak

Faaker See - jezero Faak

Faaker See – jezero Faak

Faaker See, znano tudi kot jezero Faak, je čudovito alpsko jezero na avstrijskem Koroškem, v bližini mesta Villach in blizu meja s Slovenijo in Italijo.

Faaker See – jezero Faak

Znano je po svoji značilni turkizno modri vodi, ki skupaj s slikovitim gorskim ozadjem ustvarja slikovito okolje, ki privablja obiskovalce z vsega sveta. Jezero Faaker See, ki meri približno 2,2 kvadratnega kilometra in ima največjo globino približno 29,5 metra, je peto največje jezero v državi.

Faaker See - Lake Faak

Faaker See – jezero Faak

YouTube player

Kaj videti in početi na jezeru Faaker See – jezero Faak

Vodni športi: Jezero ima čisto in mirno vodo, zato je idealno za različne vodne športe, kot so plavanje, jadranje, jadranje na deski, vožnja s kajakom in veslanje na deski. Kakovost vode je odlična, pogosto jo opisujejo kot kakovost pitne vode, zato je kopanje v toplejših mesecih priljubljena dejavnost.

Pohodništvo in kolesarjenje: Jezero obkrožajo številne pohodniške in kolesarske poti, ki ponujajo čudovit razgled na jezero in okoliške gore. Te poti so zahtevne, namenjene tako sprehajalcem, kot tudi bolj drznim pohodnikom in kolesarjem. Na voljo je tudi Alpe Adria Trail zadnji postanek pred vstopom v Slovenijo, planinska vas Kranjska Gora in končno Erjavčeva planinska koča na prelazu Vršič.

YouTube player

Grad Finkenstein: V razvalinah gradu Finkenstein s pogledom na jezero se poleti odvijajo koncerti in prireditve na prostem, ki so edinstvena mešanica kulturne zgodovine in zabave v impresivni naravni kulisi.

Evropski teden kolesarjenja: Vsako leto postane središče največjega evropskega shoda motoristov Harley-Davidson, ki privabi na tisoče motoristov in navdušencev. Dogodek spremeni območje v živahen festival glasbe, razstav in kulture motociklov.

Narava in sprostitev: Poleg pustolovskih dejavnosti je Faaker See tudi kraj za sprostitev in občudovanje narave. Okolica jezera je kot nalašč za sproščene sprehode, piknike in preprosto uživanje v miru.

Faaker See - Lake Faak

Flora in favna

V okolici jezera Faaker See je bogata biotska raznovrstnost z bujnimi gozdovi, travniki in mokrišči, ki omogočajo življenje najrazličnejšim rastlinam in živalim. Opazovalci ptic in ljubitelji narave lahko opazujejo številne vrste, zlasti na manj razvitih območjih okoli jezera.

Kulturni vidiki

Okolica ima bogato kulturno dediščino, na katero so vplivale avstrijske, slovenske in italijanske tradicije. Ta večkulturna mešanica se odraža v lokalni kulinariki, festivalih in arhitekturi, kar obiskovalcem poleg naravnih lepot ponuja tudi edinstveno kulturno izkušnjo.

Faaker See je več kot le jezero; je destinacija, ki združuje naravne lepote, pustolovščine na prostem, kulturno bogastvo in sprostitev. Ne glede na to, ali ste aktiven popotnik, ki išče naslednjo pustolovščino, ali pa iščete miren umik sredi narave, je Faaker See nekaj posebnega.

Nastanitev v planinski koči

Izleti in pohodi na zemljevidu

Izleti in pohodi na zemljevidu

Slovenia (si) Placeholder
Slovenia (si)

Vaša naslednja destinacija v Sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Erjavčeva planinska koča je odprta vse leto. Rezervirajte svoje bivanje in preživite nekaj časa v naravnem raju Triglavskega narodnega parka (UNESCO) v bližini Kranjske Gore na prelazu Vršič v osrčju Triglavskega narodnega parka.

Rezervirajte svoje bivanje
Send this to a friend