Fotogalerije Triglavskega narodnega parka s prelaza Vršič med Kranjsko Goro, dolino Trente, reko Sočo in Bovcem. To je destinacija, ki jo morate obiskati, če ste blizu in si želite ogledati enega najbolj osupljivih naravnih predelov ne le v Sloveniji, temveč tudi na svetu.

360 panoramski pogled

Different weather condition

Fotografije Triglavskega narodnega parka

Zima na prelazu Vršič

Fotografije Triglavskega narodnega parka

Poletje na prelazu Vršič

Fotografije Triglavskega narodnega parka

Jesen in pomlad na prelazu Vršič

Fotografije Triglavskega narodnega parka

Erjavčeva koča na Vršiču

Nastanitev v Erjavčevi koči

Poleti, ko je cesta odprta, smo bolj kot restavracija z odličnim razgledom in veliko sobami. Pozimi, ko je cesta zaradi snega zaprta, se vrnemo in postanemo edina odprta planinska koča na prelazu Vršič. Vendar pa si zelo prizadevamo, da bi obema vrstama obiskovalcev zagotovili mešane storitve. Redni turizem poleti in v gorah zunaj poletne sezone, zlasti pozimi, s sodobnimi zasebnimi sobami in spalnicami.

Private rooms and shared beds in Erjavčeva mountain hut,

Galerija in zajtrk v Erjavčevi planinski koči

V gorah je zajtrk temelj priprave in prehranjevanja pustolovcev. Služi kot pomemben vir energije, saj dopolnjuje zaloge, ki so se ponoči izčrpale, in telo poganja pri zahtevnih dejavnostih, kot so pohodništvo, plezanje ali smučanje. Obilen zajtrk pomaga uravnavati telesno temperaturo v hladnih gorskih jutrih ter zagotavlja toploto in udobje, ko se raziskovalci podajo na razgiban teren.

Poleg tega zajtrk izboljša miselno osredotočenost, ki je ključnega pomena za premagovanje strmih pobočij, ocenjevanje tveganj in sprejemanje pravilnih odločitev v nepredvidljivih vremenskih razmerah. Skupen obrok pred odhodom na pot prav tako spodbuja druženje med sopotniki ter krepi zaupanje in solidarnost, ki sta bistvena za varno raziskovanje gora. S pravo kombinacijo ogljikovih hidratov, beljakovin in hranilnih snovi zajtrk posameznika pripravi na telesne in duševne izzive gorskih pustolovščin ter prispeva k nepozabni in koristni izkušnji v veličastnih višavah.

Nastanitev v planinski koči

Izleti in pohodi na zemljevidu

Izleti in pohodi na zemljevidu

Slovenia (si) Placeholder
Slovenia (si)

Vaša naslednja destinacija v Sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Erjavčeva planinska koča je odprta vse leto. Rezervirajte svoje bivanje in preživite nekaj časa v naravnem raju Triglavskega narodnega parka (UNESCO) v bližini Kranjske Gore na prelazu Vršič v osrčju Triglavskega narodnega parka.

Rezervirajte svoje bivanje