Ilustracija Erjavčeve koče

Illustration of Erjavčeva hut by Eva Hartmann

Ilustracija Erjavčeve koče Eve Hartmann”

Ilustracija Erjavčeve koče: Eva Hartmann

Z leti, ko se razvija turizem tudi na Erjavčevi koči in ko pri nas nočijo gostje iz vsega sveta se sklepajo nova poznanstva in prijateljstva. V miru narave in lepot Triglavskega narodnega parka k nam prihajajo pohodniki peš po “Alpe Adria Trail” in nenazadnje z avtomobili. Zanimivo je gledati obraze, ki pridejo na obisk iz nešteto različnih okolij, a po navadi z enim in istim ciljem – spočiti se in naužiti neokrnjene narave in čudovitih razgledov, ki jih ponuja Erjavčeva koča.

Tokrat nam je v oči padla gostja, ki sliši na ime Eva Hartmann iz Nemčije, ki je v koči in njeni okolici preživela nekaj dni. Evo smo opazili, ko je risala ilustracijo Erjavčeve koče, in jo prosili, če jo lahko objavimo na naši spletni strani, da bi ohranili spomin nanjo. Eva nam je ilustracijo Erjavčeve koče z veseljem oddala na ogled, za kar smo ji hvaležni.

Ko smo se podali po vijugastih poteh Julijskih Alp, nas je pot pripeljala na čudovito jaso, kjer se je na ozadju visokih vrhov ponosno bohotila veličastna Erjavčeva planinska koča. Ko smo se ji približali, je naše oči pritegnila postava, ki je sedela ob koči in v mirnem okolju pridno skicirala.

“Pozdravljeni!” se je oglasil topel glas, mi pa smo se obrnili in zagledali Evo, katere oči so sijale od ustvarjalnosti in strasti do gora. Pozdravila nas je z nasmehom in nas povabila, da se ji pridružimo, ko je v svojih ilustracijah ujela bistvo planinske koče.

Evina skicirka je bila zakladnica umetniških čudes, vsaka poteza njenega svinčnika je vdihnila življenje v razgibano pokrajino, ki nas je obdajala. Z natančnimi podrobnostmi in brezmejno domišljijo je ujela rustikalni čar gorske koče, od vremensko pogojenih brun do dima, ki se nežno vali iz njenega dimnika.

Ko smo Evo opazovali pri delu, smo bili očarani nad njeno umetniško vizijo in globino čustev, ki jih je vlila v svoje ilustracije. Z vsakim potegom se je zdelo, da ni ujela le fizične lepote planinske koče, temveč tudi občutek miru in spokojnosti, ki je preveval zrak.

Po urah skiciranja pod azurnim nebom je Eva končno odložila svinčnik in nam predstavila svojo mojstrovino – osupljivo ilustracijo Erjavčeve planinske koče, obsijane z zlato svetlobo zahajajočega sonca. Koča je bila simbol odpornosti in vzdržljivosti ter dokaz brezčasne privlačnosti gora.

S hvaležnostjo v srcu smo se Evi zahvalili, da je z nami delila svoj talent in v čudovitih ilustracijah ujela bistvo našega gorskega potovanja. Ko smo se od nje poslovili in nadaljevali pot, s seboj nismo nosili le spominov na planinsko kočo, temveč tudi navdihujočo vizijo nadarjene umetnice, katere delo se je dotaknilo naših duš.

Illustration of Erjavčeva hut by Eva Hartmann

Ilustracija Erjavčeve planinske koče, Eva Hartmann

YouTube player

Nastanitev v planinski koči

Izleti in pohodi na zemljevidu

Izleti in pohodi na zemljevidu

Slovenia (si) Placeholder
Slovenia (si)

Vaša naslednja destinacija v Sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Erjavčeva planinska koča je odprta vse leto. Rezervirajte svoje bivanje in preživite nekaj časa v naravnem raju Triglavskega narodnega parka (UNESCO) v bližini Kranjske Gore na prelazu Vršič v osrčju Triglavskega narodnega parka.

Rezervirajte svoje bivanje
Send this to a friend