Išče se fotograf/-ka

Photographer wanted

Išče se fotograf/-ka

Išče se fotograf/-ka

Fotograf/-ka se išče. Vabimo fotografa oz. fotografinjo, ki je hkrati tudi pohodnik, da sodeluje pri predstavitvi okolice Erjavčeve koče, vključno z Vršičem in lepotami našega narodnega parka.

Vabimo fotografa oz. fotografinjo, ki je hkrati tudi pohodnik, da sodeluje pri predstavitvi okolice Erjavčeve koče, vključno z Vršičem in lepotami našega narodnega parka. Želimo si kakovostnih in vizualno privlačnih fotografij Julijskih Alp, za kar lahko v zameno ponudimo namestitev v koči ter po dogovoru tudi skromno plačilo. Fotograf lahko delno uporabi obstoječe fotografije iz svojega arhiva, vendar bo nekatere morda treba posneti na zahtevo. To je stvar dogovora.
Vsi zainteresirani fotografi/-ke so vabljeni/-e, da nam na naslov info@erjavcevakoca.si pošljejo tri uvodne fotografije in kratek opis svoje fotografske opreme.
Photographer wanted Vrsic

Išče se fotograf/-ka

Pokrajinska fotografija in fotografiranje z droni sta dve zmogljivi orodji, ki sta korenito spremenili način zajemanja in doživljanja sveta okoli nas. Tukaj je pregled krajinske fotografije in fotografije z droni:

Iščemo fotografa za krajinsko fotografijo:

1. Ujeti lepoto narave: Pokrajinska fotografija se osredotoča na ujemanje lepote naravnih pokrajin, vključno z gorami, dolinami, rekami, gozdovi in obalami. Njegov namen je vzbuditi čustva in prikazati veličino čudes narave.

2. Kompozicija in osvetlitev: Kompozicija ima pri krajinski fotografiji ključno vlogo, saj fotografi pogosto uporabljajo tehnike, kot so vodilne linije, kadriranje in pravilo tretjin, da ustvarijo vizualno privlačne slike. Svetlobni pogoji, vključno z zlato uro (sončni vzhod in zahod), vplivajo na razpoloženje in vzdušje na fotografiji.

3. Oprema in tehnike: Pokrajinski fotografi uporabljajo različno opremo, vključno s fotoaparati DSLR ali brezzrcalnimi fotoaparati, širokokotnimi objektivi, stativi in filtri (kot so polarizatorji in filtri nevtralne gostote), da bi posneli osupljive slike. Tehnike podaljšane osvetlitve se pogosto uporabljajo za ustvarjanje svilnato gladkih učinkov vode ali za zajemanje gibanja oblakov.

4. Potrpežljivost in vztrajnost: Uspešno fotografiranje pokrajine zahteva potrpežljivost, saj fotografi pogosto čakajo na popoln trenutek, ko so svetlobne in vremenske razmere idealne. Morda je treba večkrat obiskati lokacijo, da bi posneli želeni posnetek.

Fotografiranje z droni:

1. Zračne perspektive: Fotografiranje z droni ponuja edinstveno perspektivo, saj zajema slike in videoposnetke z višine. Droni, opremljeni s kamerami visoke ločljivosti, fotografom omogočajo zajemanje obsežnih zračnih pogledov na pokrajine, ki so bile prej nedostopne ali jih je bilo težko fotografirati.

2. Vsestranskost in mobilnost: Brezpilotna letala fotografom omogočajo neprimerljivo večstranskost in mobilnost, saj lahko raziskujejo oddaljene lokacije ter zajemajo dinamične posnetke z različnih zornih kotov in nadmorskih višin. Z lahkoto lebdijo, letijo in manevrirajo po različnih terenih.

3. Varnost in predpisi: Pri uporabi brezpilotnih letalnikov za fotografiranje je treba upoštevati varnostne predpise in omejitve zračnega prostora, ki jih določijo letalski organi. Piloti morajo poznati lokalna pravila in pridobiti potrebna dovoljenja ali licence za komercialne operacije z droni.

4. Ustvarjalnost in inovativnost: Fotografiranje z droni fotografom omogoča eksperimentiranje z ustvarjalnimi kompozicijami in perspektivami, rezultat pa so očarljive slike, ki prikazujejo obseg, vzorce in teksture pokrajin z višine. Odpira neskončne možnosti za umetniško izražanje in pripovedovanje zgodb.

Zaključek:

Pokrajinska fotografija in fotografija z dronom sta močna medija, ki fotografom omogočata, da na inovativen način ujamejo lepoto in raznolikost naravnega sveta. Te oblike fotografije vzbujajo občudovanje in spoštovanje do čudes našega planeta, pa naj gre za ujemanje mirne lepote gorskega jezera ob sončnem vzhodu ali razkrivanje zapletenih vzorcev puščavske pokrajine od zgoraj.

Nastanitev v planinski koči

Izleti in pohodi na zemljevidu

Izleti in pohodi na zemljevidu

Slovenia (si) Placeholder
Slovenia (si)

Vaša naslednja destinacija v Sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Erjavčeva planinska koča je odprta vse leto. Rezervirajte svoje bivanje in preživite nekaj časa v naravnem raju Triglavskega narodnega parka (UNESCO) v bližini Kranjske Gore na prelazu Vršič v osrčju Triglavskega narodnega parka.

Rezervirajte svoje bivanje
Send this to a friend