Erjavčeva koča – podkast

Erjavčeva koča - podkast

Kot ponosni najemniki in oskrbniki Erjavčeve koče, bomo na spletni strani www.erjavcevakoca.si kmalu začeli iz Erjavčeve oddajati podkast, na katerem bomo odgovarjali na vaša vprašanja, komentirali aktualne razmere in še bolj aktivno sodelovali v planinski skupnosti.

Prvi najemnik Erjavčeve koče

Prvi najemnik Erjavčeve koče

Ko zvečer nemo sedim na vrtu, obkrožen s tišino in vetrom, ki piha čez prelaz, s pogledom na veličastni Prisank in naravo, ki me obkroža, sredi Triglavskega narodnega parka, se ne morem, da se ne bi skoraj znova vrnil na misel, kako za vraga sem se znašel tu.

Planinska koča Vršič Kranjska Gora

Planinska koča Vršič Kranjska Gora Slovenija

Slovenske planinske koče niso le zavetišča, temveč sestavni del planinske tradicije. Te koče, ki so strateško razporejene ob priljubljenih poteh in na ključnih točkah v alpski pokrajini, ponujajo več kot le prostor za počitek.

Gorsko reševanje je brezplačno le v Sloveniji

Gorska reševalna služba je brezplačna le v Sloveniji - To je mit

V Sloveniji reševalci v gorah vse pogosteje posredujejo tudi v primerih, ko imajo opraviti z neprimerno opremljenimi, preslabo kondicijsko pripravljenimi, nepoučenimi in neodgovornimi pohodniki. Ob tem se pojavlja prepričanje, da je to možno samo v Sloveniji, kjer je reševanje brezplačno, medtem ko je v tujini, kjer je reševanje plačljivo, takšnih primerov bistveno manj.

Vršič Kranjska Gora zemljevid Slovenije

Vršič Kranjska Gora zemljevid Slovenije

Triglav v Sloveniji, Škrlatica je druga najvišja gora, in nekatere druge, kot so Prisank, Mala in Velika Mojstrovka ter najbolj, pri nas, priljubljena Slemenova Špica, vse dostopne iz Erjavčeve koče kot izhodišča s prelaza Vršič.

Ali je Vršič odprt ali samo tranzit

Vršič pass open or just for Transit

Ta znak bi moral v realnem času zagotavljati najnovejše informacije o stanju na gorskem prelazu. Vendar jih za Erjavčevo kočo ne. Vedno si prizadevamo, da je na voljo nekaj prostora, zlasti za naše goste, ki bivajo in spijo v koči.

Send this to a friend