Izvir reke Soče

The source of the Soča

Izvir reke Soče

Izvir reke Soče

Izvir reke Soče

Izvir reke Soče je nedotaknjeno in eterično naravno čudo v osrčju Julijskih Alp v Sloveniji. Izvir Soče je v slovenščini znan kot Izvir Soče in označuje začetek ene najlepših in najbolj znamenitih evropskih rek, ki slovi po kristalno čisti turkizni vodi, dramatičnih soteskah in dih jemajočih alpskih pokrajinah.

Reka Soča izvira iz številnih podzemnih izvirov pod visokimi vrhovi gorske verige Kanin v bližini vasi Trenta Valley. Reka se rojeva v neprimerljivi lepoti in miru sredi razgibanega terena in gostih gozdov Triglavskega narodnega parka.

Pot do izvira reke Soče je pustolovščina sama po sebi. Obiskovalci se podajo po ovinkastih gorskih cestah in slikovitih pohodniških poteh skozi neokrnjeno divjino Julijskih Alp. Ko se približujeta izviru, je zvok deroče vode vse glasnejši, kar naznanja, da se približujeta temu skritemu dragulju, ki se nahaja med visokimi vrhovi.

Ob prihodu k izviru Soče obiskovalce pozdravi pogled na osupljivo lepoto – kristalno čist izvir, ki bruha iz globin zemlje in se v sončni svetlobi lesketa kot tekoča turkizna voda. Izvir Soče, obdan z bujnim zelenjem in skalnatimi vzpetinami, je kraj miru in čudes, kjer se v polni meri kaže surova moč narave.

Reka Soča slovi po svoji očarljivi barvi, ki se glede na svetlobo in globino vode spreminja od smaragdno zelene do azurno modre. Ta presenetljiv odtenek je posledica apnenčastih delcev, ki se zadržujejo v reki in dajejo Soči značilen in očarljiv videz.

Reka Soča od izvira teče hitro navzdol po toku in si utira pot skozi globoke soteske, kaskadne slapove in skalnate brzice ter se vije skozi osupljive pokrajine Julijskih Alp. Na svoji poti reka teče skozi očarljive alpske vasi, zgodovinska mesta in zelene doline ter obiskovalcem ponuja vpogled v bogato kulturno dediščino in naravne lepote regije.

The source of the Soča river

Izvir reke Soče pozimi

The source of the Soča river
YouTube player
YouTube player
YouTube player

Nastanitev v planinski koči

Izleti in pohodi na zemljevidu

Izleti in pohodi na zemljevidu

Slovenia (si) Placeholder
Slovenia (si)

Vaša naslednja destinacija v Sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Erjavčeva planinska koča je odprta vse leto. Rezervirajte svoje bivanje in preživite nekaj časa v naravnem raju Triglavskega narodnega parka (UNESCO) v bližini Kranjske Gore na prelazu Vršič v osrčju Triglavskega narodnega parka.

Rezervirajte svoje bivanje
Send this to a friend