Jezero Krn

Krn Lake

Jezero Krn

Jezero Krn

Jezero Krn

Krnsko jezero v slikovitih Julijskih Alpah v Sloveniji je osupljivo alpsko jezero, ki obiskovalce očara s svojo neokrnjeno lepoto in mirnim ambientom. Jezero v Triglavskem narodnem parku slovi po kristalno čistem turkiznem morju, ki ga obdajajo visoki vrhovi, bujno zelenje in razgibane skale.

Lokacija jezera Krn in dostop

Pot do jezera je prav tako očarljiva kot sama destinacija. Obiskovalci se običajno odpravijo na slikovit pohod po zelenih travnikih, gostih gozdovih in skalnatem terenu, od koder se odpirajo čudoviti razgledi na okoliške gore in doline. Na poti do Krnskega jezera pogosto opazimo raznoliko rastlinstvo in živalstvo, zato je raj za ljubitelje narave in fotografe.

Krn Lake

Jezero Krn

YouTube player

Poudarki in značilnosti

Ko se popotniki približujejo jezeru, pogled na njegovo lesketajočo se vodo sredi razgibane pokrajine pusti neizbrisen vtis. Jezero Krn s svojim mirnim vzdušjem in neokrnjeno okolico je popolno zatočišče za tiste, ki iščejo uteho sredi čudovite narave. Tišina jezera odseva veličino okoliških vrhov in ustvarja občutek miru, ki obdaja obiskovalce.

Poleti Krnsko jezero vabi pustolovce k različnim aktivnostim na prostem, kot so pohodništvo, treking in piknik ob njegovi obali. Mirna voda jezera ponuja osvežujoč oddih od poletne vročine in vabi kopalce, da se potopijo v naravne lepote, ki jih obkrožajo.

Jezero je poleg svoje slikovitosti tudi zgodovinsko pomembno, saj je bilo med prvo svetovno vojno strateška lokacija. V okoliških gorah so potekale srdite bitke med avstrijskimi in italijanskimi silami, ki so pustile ostanke jarkov in vojaške infrastrukture, ki še vedno nemo spominjajo na burno preteklost regije.

Krn Lake

Za tiste, ki iščejo bolj doživeto izkušnjo, ponujajo kampi v bližini Krnskega jezera priložnost, da noč preživijo pod zvezdnatim nebom, obdani z mirnostjo gora. Prebujanje ob nežnih odtenkih zore, ki se odbijajo od površine jezera, je nadrealistična izkušnja, ki v obiskovalcih pusti neizbrisen pečat.

Krnsko jezero je dokaz surove lepote in mirnosti slovenskih alpskih pokrajin. Zaradi neokrnjene vode, razgibanega terena in navdušujočih razgledov je destinacija vredna raziskovanja za pustolovce, ljubitelje narave in vse, ki iščejo uteho sredi veličine Julijskih Alp.

YouTube player

Nastanitev v planinski koči

Izleti in pohodi na zemljevidu

Izleti in pohodi na zemljevidu

Slovenia (si) Placeholder
Slovenia (si)

Vaša naslednja destinacija v Sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Erjavčeva planinska koča je odprta vse leto. Rezervirajte svoje bivanje in preživite nekaj časa v naravnem raju Triglavskega narodnega parka (UNESCO) v bližini Kranjske Gore na prelazu Vršič v osrčju Triglavskega narodnega parka.

Rezervirajte svoje bivanje
Send this to a friend