Kako priti na Vršič izven sezone

Kako priti na Vršič? Kako priti na Vršič izven sezone - prevoz.org

Kako priti na Vršič izven sezone

Kako priti na Vršič izven sezone

Kako priti na Vršič izven sezone

Izven poletne sezone, ko avtobus iz Kranjske Gore še ne vozi na Vršič, je lahko izlet res zabaven.

Če se želite na Vršič odpraviti izven poletne sezone in ne želite pešačiti iz Kranjske Gore na Vršič, si lahko privoščite zabavno izkušnjo. Lahko pa je tudi pravi izziv za tiste, ki v Kranjsko Goro potujejo z bližnjih letališč (Trst, Ljubljana – Brnik, Zagreb in Celovec). Povezave so lahko precej zahtevne in težke, zlasti zunaj poletne sezone.

AVTOBUSNI VOZNI RED

Poleg avtobusa iz Ljubljane do Kranjske Gore, ki vozi dokaj pogosto, morate iz Kranjske Gore pot nadaljevati peš, s taksijem ali s štopanjem. Pozimi vam lahko ponudimo tudi prevoz z motornimi sanmi.

Urnik avtobusnih prevozov si lahko prenesete tukaj.

Ohranjanje virov

Sicer pa obstaja alternativa, ki jo domačini v Sloveniji uporabljajo kot socialni prevoz. Ko se nekdo nekam odpravlja in želi nekoga vzeti s seboj, to objavi na spletni strani prevoz.org.

Na tem mestu lahko vnesete želeno lokacijo odhoda in prihoda ter datum potovanja. Če je podobna vožnja na voljo, vas bo stala le nekaj evrov. To je zanesljiv način potovanja po Sloveniji. Ponudniku prevoza morate poslati sporočilo SMS ali ga poklicati, da se dogovorite o natančni lokaciji, kjer vas bo pobral.

Med potovanjem lahko čas izkoristite tudi za pogovor o krajih, ki jih želite obiskati, in lokalnih znamenitostih. Na koncu potovanja se morate dogovoriti tudi o tem, kje vas bodo odložili.

Prav tako vam priporočamo, da dan pred odhodom ponovno preverite pri vozniku, ali dogovor še velja. Bolje preveriti vakrat, namesto ostati brez prevoza.

Nastanitev v planinski koči

Izleti in pohodi na zemljevidu

Izleti in pohodi na zemljevidu

Slovenia (si) Placeholder
Slovenia (si)

Vaša naslednja destinacija v Sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Erjavčeva planinska koča je odprta vse leto. Rezervirajte svoje bivanje in preživite nekaj časa v naravnem raju Triglavskega narodnega parka (UNESCO) v bližini Kranjske Gore na prelazu Vršič v osrčju Triglavskega narodnega parka.

Rezervirajte svoje bivanje
Send this to a friend