Korita Mlinarice

Korita Mlinarice

Korita Mlinarice

Korita Mlinarice

Korita Mlinarice

Korita Mlinarice ali soteska Mlinarice je očarljivo naravno čudo, ki se skriva v osrčju Julijskih Alp v Sloveniji. Ta slikovita soteska, ki jo je skozi stoletja izdolbla reka Mlinarica, obiskovalcem ponuja dih jemajoč pogled na surovo lepoto in moč narave.

YouTube player

Korita Mlinarice

Korita Mlinarice, manj znana kot Mala in Velika soška soteska v bližini, je raj za ljubitelje narave, navdušence na prostem in fotografe. Pot do soteske je slikovita pustolovščina, saj se obiskovalci vozijo po zavitih gorskih cestah in bujnem zelenju ter se postopoma potopijo v spokojnost alpske pokrajine.

Ko se obiskovalci približajo Koriti Mlinarice, jih pozdravi pomirjujoč zvok deroče vode in osvežujoč vonj borovcev. Soteska se razkriva postopoma, s strmimi apnenčastimi skalami, ki se veličastno dvigajo na obeh straneh reke Mlinarice. Kristalno čista voda reke se vije skozi sotesko in na svoji poti ustvarja globoke bazene, kaskadne slapove in vrtinčaste brzice.

Ena od najbolj presenetljivih značilnosti Korite Mlinarice je njen razgiban teren in dramatične skalne oblike. Obiskovalci se lahko podajo po dobro označenih pohodniških poteh, ki se vijejo ob robu soteske in ponujajo čudovite razglede na reko spodaj in okoliško alpsko pokrajino. Pot ponuja veliko možnosti za raziskovanje in odkrivanje, saj so na njej skriti kotički, z mahom poraščeni balvani in osamljeni kotički kot nalašč za piknike in mirno kontemplacijo.

Korita Mlinarice so od Erjavčeve koče oddaljene od šest do deset kilometrov.

YouTube player
Korita Mlinarice

Korita Mlinarice ponuja možnosti za soteskanje in plezanje, s čimer se obiskovalci lahko potopijo v vznemirljivo lepoto soteske. Izkušeni vodniki vodijo vznemirljive izlete po razgibanem terenu in tako poskrbijo za nepozabno pustolovščino za vse, ki raziskujejo globine soteske.

YouTube player

Korita je prav tako prežeta z zgodovino in folkloro, saj jo privlačijo zgodbe o starodavnih naselbinah, skritih zakladih in mitskih bitjih. Obiskovalci lahko z razlagalnimi tablami in vodenimi ogledi spoznajo bogato kulturno dediščino regije ter se seznanijo z geološkim in kulturnim pomenom tega naravnega čudesa.

Skratka, Korita Mlinarice je skriti dragulj, ki čaka, da ga odkrijete v slovenskih Alpah. Osupljive naravne lepote, razgiban teren in bogata zgodovina ponujajo obiskovalcem nepozabno doživetje sredi čudovite alpske divjine.

YouTube player

Nastanitev v planinski koči

Izleti in pohodi na zemljevidu

Izleti in pohodi na zemljevidu

Slovenia (si) Placeholder
Slovenia (si)

Vaša naslednja destinacija v Sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Erjavčeva planinska koča je odprta vse leto. Rezervirajte svoje bivanje in preživite nekaj časa v naravnem raju Triglavskega narodnega parka (UNESCO) v bližini Kranjske Gore na prelazu Vršič v osrčju Triglavskega narodnega parka.

Rezervirajte svoje bivanje
Send this to a friend