Kranjska Gora

Kranjska Gora, Slovenia

Kranjska Gora

Kranjska Gora

Kranjska Gora, ki leži sredi osupljivih Julijskih Alp v Sloveniji, je značilno alpsko mesto, ki ponuja simfonijo naravnih čudes, kulturnih zakladov in brezmejnih pustolovščin na prostem.

YouTube player

Kranjska Gora

Slikovito okolje, obdano z zelenimi gozdovi, visokimi vrhovi in mirnimi jezeri, vabi popotnike z vsega sveta, da se potopijo v brezčasno lepoto slovenskih Alp.

V središču Kranjske Gore je globoko zakoreninjen občutek tradicije in skupnosti, kjer se odmevi stoletnih običajev harmonično prepletajo z ritmi sodobnega življenja. Ob sprehodu po tlakovanih ulicah, ki jih obkrožajo očarljive alpske hišice, okrašene s pisanim cvetjem, obiskovalce pričakuje toplo gostoljubje in vpogled v bogato kulturno tapiserijo, ki zaznamuje to očarljivo mesto.

V Kranjski Gori kraljuje narava, saj se v vsakem letnem času odvije spektakel neprimerljive lepote in pustolovščine. Pozimi se mesto spremeni v zasneženo čudovito deželo, ki jo prekriva nedotaknjena plast prahu, ki smučarje, deskarje na snegu in zimske navdušence vabi na vrhunska smučišča in proge. Bližnja smučišča Kranjska Gora, Vogel in Krvavec ponujajo številne vznemirljive proge, od blagih prog za začetnike do zahtevnih spustov za izkušene športnike.

Ko se sneg stopi in pomlad prebuja alpsko pokrajino, Kranjska Gora zacveti v živahno tapiserijo barv in življenja. Pohodniki in ljubitelji narave se zgrinjajo po okoliških poteh in travnikih, kjer se na pobočjih razraščajo divje cvetlice, v zraku pa se sliši melodija ptičjega petja. Bližnje jezero Jasna s smaragdno vodo, ki odseva visoke vrhove nad njim, vabi obiskovalce k veslanju, pikniku in uživanju v miru v objemu narave.

Kranjska Gora

Kranjska Gora

Poletje v Kranjski Gori je sezona brezmejnega raziskovanja in pustolovščin na prostem. Od vznemirljivih gorskokolesarskih poti in slikovitih pohodniških poti do adrenalinskih izletov z raftom po reki Soči – med razgibano lepoto slovenskih Alp ne manjka razburljivih doživetij. Za tiste, ki iščejo bolj umirjen tempo, je na voljo slikovito mestno igrišče za golf, ki se razprostira na ozadju veličastnih vrhov in ponuja miren pobeg sredi čudovite narave.

Ko jesen obarva okoliške gozdove v kalejdoskop ognjenih odtenkov, Kranjska Gora očara svoje obiskovalce in jih povabi, da uživajo v preprostih užitkih gorskega življenja. Na živahnih ulicah se širijo vonjave po okusnih alpskih jedeh. V lokalnih gostilnah in restavracijah ponujajo slane specialitete, kot so obilne enolončnice, prekajeno meso in obrtniški siri iz okoliških dolin.

Kranjska Gora skozi vse leto praznuje svojo bogato kulturno dediščino s koledarjem festivalov, prireditev in običajev, s katerimi se poklanja bogati preteklosti regije. Od koncertov ljudske glasbe in obrtniških tržnic do pisanih parad in kulinaričnih pojedin – ta živahna praznovanja ponujajo obiskovalcem vpogled v dušo slovenskih Alp in vztrajni duh njihovih prebivalcev.

YouTube player

V Kranjski Gori, sredi brezčasne lepote Julijskih Alp, je vsak trenutek vabilo, da se prepustite čudesom narave, se prepustite užitkom gorskega življenja in si ustvarite trajne spomine na eni najbolj očarljivih evropskih destinacij. Kranjska Gora vabi popotnike, ki iščejo pustolovščine, sprostitev ali preprosto trenutek mirnega razmisleka sredi veličastja slovenskih Alp, da se podajo na pot odkrivanja in čudenja v osrčju gora.

YouTube player

Kranjska Gora kamera v živo

Nastanitev v planinski koči

Izleti in pohodi na zemljevidu

Izleti in pohodi na zemljevidu

Slovenia (si) Placeholder
Slovenia (si)

Vaša naslednja destinacija v Sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Erjavčeva planinska koča je odprta vse leto. Rezervirajte svoje bivanje in preživite nekaj časa v naravnem raju Triglavskega narodnega parka (UNESCO) v bližini Kranjske Gore na prelazu Vršič v osrčju Triglavskega narodnega parka.

Rezervirajte svoje bivanje
Send this to a friend