Log pod Mangartom

Log pod Mangartom

Log pod Mangartom

Log pod Mangartom

Log pod Mangartom

Log pod Mangartom, čudovita vasica v veličastnih Julijskih Alpah, vabi popotnike s svojo neokrnjeno naravno lepoto, alpskim šarmom in bogato kulturno dediščino. Log pod Mangartom se nahaja v osrčju Triglavskega narodnega parka, blizu italijanske meje, in je vstopna točka do nekaterih najbolj spektakularnih slovenskih pokrajin in pustolovščin na prostem.

Log pod Mangartom je obdan z visokimi vrhovi, gostimi gozdovi in kristalno čistimi potoki ter ponuja miren umik od vrveža sodobnega življenja. Vas izžareva občutek miru in pristnosti, saj njene tradicionalne kamnite hiše, slikovite cerkve in vijugaste tlakovane ulice spominjajo na preteklo obdobje alpske gostoljubnosti.

Eden od vrhuncev mesta Log pod Mangartom je njegova osupljiva naravna kulisa. Naselje se nahaja sredi nekaterih najbolj dramatičnih pokrajin v Sloveniji, vključno z masivom Mangarta, ki se veličastno dviga na jugu, in kristalno čisto vodo reke Koritnice, ki teče v dolini pod njim. Pohodniške poti prečkajo okoliške gore in ponujajo panoramski razgled na razgibane vrhove in zelene doline, ki se raztezajo do kamor seže oko.

Za ljubitelje rekreacije na prostem ponuja tudi različne rekreacijske dejavnosti, ki ustrezajo vsakemu okusu in stopnji znanja. Obiskovalci lahko raziskujejo mrežo pohodniških poti, ki se vijejo po okoliških gozdovih in travnikih ter vodijo do skritih slapov, mirnih alpskih jezer in panoramskih razglednih točk. Na tem območju so priljubljene tudi dejavnosti gorskega kolesarjenja, plezanja in jadralnega padalstva, ki zagotavljajo vznemirjenje in pustolovščino sredi osupljivih naravnih pokrajin Julijskih Alp.

Poleg naravnih lepot se Log pod Mangartom ponaša z bogato kulturno dediščino, ki odraža tradicijo in običaje slovenskih Alp. V vasi je več zgodovinskih znamenitosti in kulturnih spomenikov, med njimi cerkev svetega Mihaela, očarljiva cerkev iz 15. stoletja, ki jo krasijo čudovite freske in okrašeni leseni okraski.

Log pod Mangartom


Log pod Mangartom kamera v živo

YouTube player

V mestu Log pod Mangartom se skozi vse leto odvijajo različni kulturni dogodki in festivali, na katerih se praznujejo tradicije, glasba in kulinarika regije. V tej živahni in dinamični vasi je vedno kaj videti in doživeti, od tradicionalnih koncertov ljudske glasbe do alpskih pojedin z lokalnimi specialitetami, kot so obilne enolončnice, domači kruh in obrtniški siri.

Pravi čar pa se skriva v njegovi gostoljubnosti in občutku za skupnost. Prijazni domačini sprejemajo obiskovalce z odprtimi rokami in s ponosom delijo svojo ljubezen do te idilične alpske vasice s popotniki od blizu in daleč.

Sredi visokih vrhov in neokrnjene divjine Julijskih Alp se zdi, da se je čas ustavil, in ponuja miren oddih od kaosa sodobnega sveta. Ne glede na to, ali iščete pustolovščino, sprostitev ali preprosto trenutek mirnega razmisleka sredi veličine narave, vas Log Pod Mangartom vabi, da se podate na pot odkrivanja in čudenja v eno izmed najbolj očarljivih slovenskih destinacij.

YouTube player

Nastanitev v planinski koči

Izleti in pohodi na zemljevidu

Izleti in pohodi na zemljevidu

Slovenia (si) Placeholder
Slovenia (si)

Vaša naslednja destinacija v Sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Erjavčeva planinska koča je odprta vse leto. Rezervirajte svoje bivanje in preživite nekaj časa v naravnem raju Triglavskega narodnega parka (UNESCO) v bližini Kranjske Gore na prelazu Vršič v osrčju Triglavskega narodnega parka.

Rezervirajte svoje bivanje
Send this to a friend