Mala in velika korita Soče

Small and Big Soča Gorge

Mala in velika korita Soče

Mala in velika korita Soče

Mala in velika korita Soče

Mala in Velika korita sta osupljivi naravni čudesi v osrčju Julijskih Alp v Sloveniji. Znana so po svoji robustni lepoti, kristalno čisti vodi in dramatičnih skalnih formacijah.

YouTube player

Korita Soče

Mala soteska Soče (Mala korita Soče):

Mala soteska Soče je ozek kanjon, ki ga je izdolbla smaragdno zelena voda reke Soče. Reka se pretaka skozi apnenčaste skale in ustvarja globoke bazene in kaskadne slapove. Obiskovalci lahko sotesko raziskujejo po lesenih sprehajalnih poteh in mostovih ter se navdušujejo nad močjo narave in zapletenimi vzorci, ki so se skozi tisočletja izklesali v skalo.

Velika soška soteska (Velika korita Soče):

Velika soteska Soče je večji in obsežnejši kanjon v spodnjem toku od Male soteske. Tu se reka Soča razširi, vendar je pokrajina še vedno enako čudovita. Na obeh straneh reke se dramatično dvigajo visoki klifi, ki ustvarjajo občutek veličastnosti in navdušujoče lepote. Turkizna voda Soče mirno teče skozi sotesko in odseva okoliške skale in gozdnata pobočja.

Soteske so 21 do 24 kilometrov oddaljene od Erjavčeve planinske koče in so pravi kraj za vsakodnevni izlet, če obiščete dolino Soče.

YouTube player
Small and Big Soča Gorge

Lepota reke Soče

Obe soteski ponujata možnosti za pohodništvo, fotografiranje in opazovanje narave. Obiskovalci se lahko podajo po dobro označenih poteh, ki se vijejo ob robu sotesk in ponujajo panoramski razgled na reko spodaj in okoliško alpsko pokrajino. Na poti lahko srečajo raznoliko rastlinstvo in živalstvo, vključno z redkimi vrstami ptic in alpskim divjim cvetjem.

Za avanturiste po srcu reka Soča ponuja tudi možnosti za vodne športe, kot so rafting, kajakaštvo in soteskanje. Izkušeni vodniki vodijo vznemirljive izlete skozi soteske, na katerih lahko udeleženci doživijo vznemirljiv adrenalinski naval, obkroženi z nekaterimi najbolj osupljivimi evropskimi pokrajinami.

YouTube player
YouTube player

Raziščite reko Soko

Mala in Velika korita Soče sta tudi kulturno in zgodovinsko pomembni. Soteske so se izoblikovale skozi stoletja geoloških dejavnosti in človeških interakcij, v pokrajini pa so ostanki starodavnih naselij in tradicionalne alpske arhitekture. Obiskovalci lahko bogato kulturno dediščino regije spoznajo z razlagalnimi tablami in vodenimi ogledi, ki so na voljo na tem območju.

Skratka, soteske so naravno čudo, ki prikazuje neprekosljivo lepoto in raznolikost slovenske alpske pokrajine. Ne glede na to, ali raziskujete ozke predele Male soteske ali občudujete prostrane razglede Velike soteske, vas bosta zagotovo očarala surova moč in brezčasna eleganca teh spektakularnih naravnih čudes.

Small and Big Soča Gorge
YouTube player

Nastanitev v planinski koči

Izleti in pohodi na zemljevidu

Izleti in pohodi na zemljevidu

Slovenia (si) Placeholder
Slovenia (si)

Vaša naslednja destinacija v Sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Erjavčeva planinska koča je odprta vse leto. Rezervirajte svoje bivanje in preživite nekaj časa v naravnem raju Triglavskega narodnega parka (UNESCO) v bližini Kranjske Gore na prelazu Vršič v osrčju Triglavskega narodnega parka.

Rezervirajte svoje bivanje
Send this to a friend