Mejnik parcele

Mejnik parcele

Mejnik parcele

Dnevnik oskrbnika planinske koče

Mejnik parcele

Mejnik parcele

Mejnik parcele

Kljub deževnemu vremenu smo se danes zbudili v čudovito jutro, ki je obetalo še lepši dan. Načrtovali smo posebno srečanje. Obiskal nas je potomec družine, ki je pred več kot 100 leti podarila zemljišče, na katerem danes stoji prva koča na Vršiču – Erjavčeva koča.

Ta prispevek vsebuje vsebino, ki je za nekatere bralce morda neprimerna.

Osebe, ki so občutljive na določene teme, naj bodo pri branju previdne, saj je vsebina lahko moteča ali vznemirljiva. Bralcu svetujemo previdnost.

Upoštevajte naslednje:

Zrela tema: Ta objava obravnava zrele teme, ki lahko med drugim vključujejo nasilje, eksplicitni jezik, spolno vsebino ali druge zahtevne teme.

Sprožilna opozorila: Prispevek lahko vsebuje gradivo, ki lahko pri nekaterih bralcih sproži čustveno stisko ali nelagodje.

Grafična vsebina: Nekateri prizori v tem prispevku lahko prikazujejo grafične ali nasilne situacije.

Sporne teme: Prispevek lahko obravnava kontroverzne teme ali teme, ki spodbujajo razmišljanje. Te teme niso namenjene glavni razpravi, temveč le kot del zgodbe.

Psihološka vsebina: Objava lahko obravnava psihološke in čustvene vidike, ki so lahko za nekatere bralce intenzivni ali zahtevni.

Prispevek izraža izključno mnenje avtorja in ne odraža nujno stališč celotne ekipe ali kogar koli drugega. Če menite, da ta objava ni za vas, če vam ni všeč ali če menite, da ne bi smela biti tukaj, prenehajte brati in kliknite simbol X v zgornjem desnem kotu brskalnika ali takoj preprosto kliknite F4.

Še vedno zbiramo informacije o tej fascinantni družini in izjemnemu gospodu, ki je je začel pisati zgodovino Erjavčeve koče z donacijo parcele. Te podatke objavljamo na naši spletni strani in v Erjavčevi koči. Zavedamo se, da bi bila brez njega zgodovina povsem drugačna, saj Erjavčeve koče verjetno sploh ne bi bilo, zagotovo pa ne v tej podobi. Ponovno se je na našo srečo izkazalo, da potomci te družine ohranjajo svojo neomajno dobro voljo in niso podlegli turbokapitalizmu. Tudi leta 2024 ostajajo zvesti svojemu imenu in tradiciji.

Mejnik parcele

Mejnik parcele

Od danes naprej, po sporazumu, ki sta ga podpisala lastnik zemljišča in lastnik objekta, Planinsko društvo Jesenice, nam ni več treba skrbeti za mejnike, ki so delili zemljišče na terasi Erjavčeve koče.

Mejnik parcele

Povezava z virom

S spoštovanjem in najboljšimi željami,

Iztok
oskrbnik Erjavčeve koče


Iztok

Gorsko reševanje

Javnost takoj skoči v zrak, ker vsak misli, da je to vse naše. Nihče se... ☘

Dnevnik oskrbnika planinske koče

Z veseljem pričakujemo priložnost, da z vami delimo svoje zgodbe in se skupaj podamo na... ☘

Mejnik parcele

Po sporazumu, ki sta ga podpisala lastnik zemljišča in lastnik objekta, Planinsko društvo Jesenice, nam... ☘

Prvi najemnik Erjavčeve koče

Ko zvečer nemo sedim na vrtu, obkrožen s tišino in vetrom, ki piha čez prelaz,... ☘

Gorsko reševanje je brezplačno le v Sloveniji

V Sloveniji reševalci v gorah vse pogosteje posredujejo tudi v primerih, ko imajo opraviti z... ☘

0 0 votes
Ocena objave
Naročite se
Obvesti me
0 Komentarjev
Inline Feedbacks
Prikaži vse komentarje
Send this to a friend