Ob obisku prelaza Vršič

When visiting Vršič pass

Ob obisku prelaza Vršič

Ob obisku prelaza Vršič

Ob obisku prelaza Vršič

Obisk Vršiča v Sloveniji obljublja nepozabno doživetje ne glede na letni čas, saj ta znameniti gorski prelaz ponuja dih jemajoče razglede in številne aktivnosti skozi vse leto.

Obiščite prelaz Vršič poleti

Ob obisku Vršiča? V poletnih mesecih je prelaz Vršič raj za ljubitelje prostega časa. Zasneženi vrhovi prehajajo v zelene travnike, posejane s pisanimi divjimi cvetlicami, ki ustvarjajo slikovito alpsko pokrajino. Pohodniške poti prečkajo območje in ponujajo možnosti za sprehode ali zahtevne pohode po Julijskih Alpah. Prelaz je vhod v Triglavski narodni park, kjer lahko obiskovalci raziskujejo neokrnjena jezera, gromozanske slapove in bujne gozdove, polne divjih živali. Plezanje po skalah, gorsko kolesarjenje in jadralno padalstvo so priljubljene dejavnosti za tiste, ki iščejo pustolovščine sredi osupljivih naravnih lepot.

YouTube player
When visiting Vršič pass

Obiščite prelaz Vršič pozimi

Ob obisku Vršiča? Pozimi se prelaz Vršič spremeni v snežno deželo in obiskovalce očara s svojo spokojno lepoto. Prelaz je raj za ljubitelje zimskih športov, saj ponuja vrhunske možnosti za smučanje in deskanje na snegu na bližnjih smučiščih, kot sta Kranjska Gora in Bovec. Priljubljene dejavnosti so tek na smučeh, hoja s krpljami in vožnja s snežnimi skuterji, ki obiskovalcem omogočajo, da zimsko pokrajino raziskujejo v svojem tempu. Prijetne gorske koče in brunarice nudijo toplino in gostoljubje po pustolovščini na prostem ter vabijo goste, da se spočijejo ob ognju in uživajo v obilnih alpskih jedeh.

YouTube player

Obiščite prelaz Vršič kadar koli vmes

Ob obisku Vršiča? Ne glede na letni čas Vršič očara obiskovalce s čudovito pokrajino in mirnim vzdušjem. Pomlad in jesen prinašata svoje čare, saj pokrajina zaživi z živahnim cvetjem ali se odene v ognjene odtenke jesenskega listja. Slikovite vožnje po cesti ob prelazu ponujajo panoramski razgled na okoliške gore in doline, kar omogoča celoletno fotografiranje in ogledovanje znamenitosti. Ne glede na to, ali iščete pustolovščine ali se želite potopiti v lepoto narave, prelaz Vršič ponuja nekaj za vsakogar in je ne glede na letni čas obvezna destinacija v Sloveniji.

Kdaj bi ga obiskali kot domačini?

1. januar – 31. marec – zimska sezona – ni gneče

1. april – 14. april – ZAPRTO

15. april – 15. maj – izven sezone – ni gneče

15. maj – 1. september – visoka sezona

od 1. septembra do 31. oktobra – izven sezone – ni gneče

1. november – 30. november – ZAPRTO

1. december – 31. december – Zimska sezona – Ni gneče

YouTube player

Nastanitev v planinski koči

Izleti in pohodi na zemljevidu

Izleti in pohodi na zemljevidu

Slovenia (si) Placeholder
Slovenia (si)

Vaša naslednja destinacija v Sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Erjavčeva planinska koča je odprta vse leto. Rezervirajte svoje bivanje in preživite nekaj časa v naravnem raju Triglavskega narodnega parka (UNESCO) v bližini Kranjske Gore na prelazu Vršič v osrčju Triglavskega narodnega parka.

Rezervirajte svoje bivanje
Send this to a friend