Obisk Triglavskega narodnega parka

Visit Triglav national park

Obisk Triglavskega narodnega parka

Obisk Triglavskega narodnega parka

Obiščite Triglavski narodni park

Triglavski narodni park v osrčju Julijskih Alp v Sloveniji je nedotaknjena divjina osupljive lepote in naravnih čudes, ki obiskovalcem ponuja zatočišče sredi razgibane alpske pokrajine.

Tukaj je nekaj prepričljivih razlogov za obisk:

Spektakularna pokrajina: Narodni park se ponaša z nekaterimi najbolj osupljivimi pokrajinami v Evropi, za katero so značilni visoki vrhovi, kristalno čista jezera, zelene doline in kaskadni slapovi. Razgiban teren parka ponuja neskončno možnosti za raziskovanje in pustolovščine, od veličastnega Triglava , najvišjega slovenskega vrha, do smaragdnih voda Bohinjskega jezera in dramatičnih sotesk reke Soče.

Dejavnosti na prostem: Ne glede na to, ali ste navdušen pohodnik, strasten planinec ali ljubitelj narave, ki išče mir sredi divjine, v narodnem parku lahko vsakdo najde nekaj zase. Park se ponaša z razvejano mrežo pohodniških poti, od nežnih sprehodov po alpskih travnikih do zahtevnih vzponov na razgibane vrhove. Obiskovalci lahko uživajo v plezanju, gorskem kolesarjenju, vožnji s kajakom, ribolovu in opazovanju ptic sredi osupljive pokrajine parka.

Bogata biotska raznovrstnost: Triglavski park je dom bogate raznolikosti rastlinskih in živalskih vrst, vključno z redkimi in endemičnimi vrstami, ki jih ne najdemo nikjer drugje na svetu. V neokrnjenih habitatih parka živijo populacije rjavih medvedov, kozorogov, kozorogov, risov in planinskih orlov, kar ljubiteljem divjih živali omogoča opazovanje teh veličastnih bitij v njihovem naravnem okolju.

Kulturna dediščina: Park je prežet z zgodovino in kulturno dediščino ter bogato tapiserijo tradicij, folklore in običajev, ki odražajo alpsko dediščino regije. Obiskovalci lahko raziskujejo očarljive alpske vasi, zgodovinske cerkve in tradicionalne planinske koče ter spoznavajo bogato kulturno zgodovino parka in ljudi, ki že stoletja živijo v tej razgibani pokrajini.

YouTube player
YouTube player
Visit Triglav national park

Obisk Triglavskega narodnega parka

Trajnostni turizem: Triglavski narodni park si prizadeva spodbujati trajnostne turistične prakse, ki varujejo naravno in kulturno dediščino parka ter obiskovalcem zagotavljajo smiselna in nepozabna doživetja. Park si prizadeva, da bi tudi prihodnje generacije še dolgo uživale v njegovi neokrnjeni lepoti – od okolju prijaznih nastanitev in vodenih izletov do odgovorne rekreacije na prostem in pobud za ohranjanje narave.

Triglavski narodni park ponuja obiskovalcem priložnost, da se potopijo v osupljivo lepoto slovenskih Alp, raziskujejo neokrnjeno divjino ter se smiselno in trajnostno povežejo z naravo. Ne glede na to, ali iščete pustolovščine na prostem, kulturna odkritja ali preprosto trenutek mirnega razmisleka sredi čudovitega naravnega sveta, vas Triglavski narodni park vabi, da se podate na pot odkrivanja in čudenja v eno najbolj očarljivih evropskih destinacij.

Visit Triglav national park

Triglavski narodni park

Triglav national park - UNESCO

Triglavski narodni park – UNESCO

Odlična lokacija Erjavčeve planinske koče na 1525 metrih od leta 1901

Nastanitev v planinski koči

Izleti in pohodi na zemljevidu

Izleti in pohodi na zemljevidu

Slovenia (si) Placeholder
Slovenia (si)

Vaša naslednja destinacija v Sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Erjavčeva planinska koča je odprta vse leto. Rezervirajte svoje bivanje in preživite nekaj časa v naravnem raju Triglavskega narodnega parka (UNESCO) v bližini Kranjske Gore na prelazu Vršič v osrčju Triglavskega narodnega parka.

Rezervirajte svoje bivanje
Send this to a friend