Odlična lokacija

Erjavčeva mountain hut - Perfect location

Odlična lokacija

Odlična lokacija

Gorski prelaz Vršič, ki se nahaja sredi mogočnih Julijskih Alp v Sloveniji, razkriva naravne lepote in bogato zgodovino. Prelaz, ki doseže višino 1.611 metrov, je vhod v Triglavski narodni park, znan po svoji divji lepoti in biotski raznovrstnosti.

Odlična lokacija

Ob vznožju prelaza, ki se dobro vidi tudi tik ob pragu Erjavčeve planinske koče, stoji Ajdovska deklica, skalna formacija, ki po legendi predstavlja dekle, zamrznjeno v kamen zaradi tragične ljubezni. Ruska kapela, spomenik ruskim vojnim ujetnikom, ki so so gradili cesto med prvo svetovno vojno gradili cesto čez prelaz, je tihi spomin na preteklost.

Prelaz Vršič je tudi idealno izhodišče za številne pohode in raziskovanja. Kranjska Gora, priljubljeno zimsko letovišče, je oddaljena le nekaj minut vožnje. Zelenci, kjer izvira reka Sava Dolinka, ponuja mirno okolje za sprehode in opazovanje ptic. V bližini so številni slapovi, ki krasijo pokrajino.

YouTube player

Erjavčeva planinska koča na odlični lokaciji

Reka Sočaki je znana po svoji smaragdni barvi, teče skozi dolino Trenta, ki ponuja čudovite pohodniške poti in priložnosti za raziskovanje narave. Mangart, eden najvišjih vrhov v Julijskih Alpah, ponuja čudovit razgled na okoliško pokrajino.

Planicaki slovi po smučarskih skakalnicah, je v bližini, prav tako pa tudi slikovita Predilsko jezero. Mednarodna pohodniška pot Alpe Adria Trail se vije po teh čudovitih pokrajinah z gorskimi vrhovi, zelenimi dolinami in kristalno čistimi jezeri.

Poleg tega je Alpe Adria Trail, mednarodna pohodniška pot, ki povezuje Julijske Alpe s Sredozemskim morjem in obiskovalcem ponuja edinstveno doživetje raznolikosti alpske in sredozemske pokrajine.

Prelaz Vršič in njegova okolica ponujata neizmerne naravne lepote, bogato zgodovino ter številne priložnosti za aktivno raziskovanje in uživanje v alpskem okolju.

Erjavčeva planinska koča pozimi TILT 03

Odlična lokacija na 1525 metrih od leta 1901

Lokacija Erjavčeve planinske koče

Odlična lokacija koče

Obisk planinske koče na prelazu Vršič v Sloveniji ponuja edinstveno in bogato izkušnjo sredi veličastnih Julijskih Alp. Zakaj se splača potovati:

Dih jemajoča pokrajina: Planinska koča se nahaja v osupljivi alpski pokrajini in ponuja neprekosljiv razgled na visoke vrhove, zelene doline in kristalno čiste potoke. Naravne lepote, ki obkrožajo kočo, dajejo občutek miru in občudovanja vredne spokojnosti.

Raj za pohodništvo: Planinska koča je središče številnih pohodniških poti, zato je vstopna točka za pustolovščine. Obiskovalci se lahko podajo na vznemirljive pohode do bližnjih vrhov, alpskih jezer in kaskadnih slapov, raziskujejo neokrnjeno divjino in na poti odkrivajo skrite bisere.

Kulturno potopitev: Planinska koča pooseblja bogato slovensko gorsko kulturo in dediščino. Gostje si lahko privoščijo tradicionalno slovensko kulinariko, toplo gostoljubje in zanimive pogovore s sopotniki in domačini, ki spodbujajo pomembne stike in nepozabna doživetja.

Dejavnosti na prostem: Poleg pohodništva območje ponuja številne dejavnosti na prostem v vseh letnih časih. Od planinarjenja in plezanja do smučanja in hoje s krpljami – v dih jemajoči okolici lahko uživajo ljubitelji prostega časa vseh starosti in ravni znanja.

Dostop do Triglavskega narodnega parka: Koča se nahaja v samem Triglavskem narodnem parku in omogoča enostaven dostop do najpomembnejšega slovenskega območja divjine. Raziskovanje raznolikih ekosistemov, prostoživečih živali in kulturnih znamenitosti parka doda globino in pomen celotnemu doživetju.

Občutek dosežka: Prihod v planinsko kočo po zahtevnem pohodu ali slikoviti vožnji vzbudi globok občutek izpolnjenosti in zadovoljstva. Ne glede na to, ali osvojite bližnji vrh ali preprosto uživate na poti, izkušnja spodbuja globoko povezanost z naravo in samim seboj.

Mir in spokojnost: Planinska koča ponuja miren umik od vsakdanjega vrveža. Obkroženi z neokrnjeno naravo in pomirjujočimi zvoki gora se lahko sprostijo, napolnijo z energijo in ponovno povežejo z naravnim svetom.

Obisk planinske koče na prelazu Vršič v Sloveniji obljublja nepozabno potovanje, polno pustolovščin, kulture in naravnih lepot. Planinska koča vabi popotnike, da se potopijo v brezčasni čar Julijskih Alp, ne glede na to, ali iščejo užitke na prostem ali trenutke mirnega razmisleka.

Odlična lokacija. Idilica, velika in mirna na prelazu Vršič.

Erjavčeva koča na prelazu Vršič sredi osupljive lepote Julijskih Alp vabi avanturiste, ljubitelje narave in iskalce miru, da doživijo gorski oddih, kakršnega še ni bilo. Zakaj bi morali obiskati ta idilični kraj v Triglavskem narodnem parku?

Spektakularno alpsko okolje: Erjavčeva koča stoji na prelazu Vršič na 1525 metrih nadmorske višine in ponuja edinstveno razgledno točko, od koder se razprostira panoramski razgled na okoliške Julijske Alpe. Osupljivo alpsko okolje s kuliso veličastnih vrhov, nedotaknjenih gozdov in vijugastih potokov ustvarja vzdušje miru in strahospoštovanja.

Vrata v Triglavski narodni park: Erjavčeva planinska koča je idealno izhodišče za raziskovanje čudes Triglavskega narodnega parka. Raznovrstna mreža poti, od zahtevnih pohodov do sprehodov, je namenjena vsem navdušencem na prostem in vodi do alpskih jezer, bujnih travnikov in navdušujočih razgledov.

Toplo gostoljubje in prijetno vzdušje: Prijeten ambient Erjavčeve planinske koče zagotavlja udobno in nepozabno bivanje. Gostoljubno osebje in prijetna notranjost ustvarjata občutek doma daleč od doma in nudita zatočišče po dnevu pustolovščin v neokrnjeni gorski divjini.

Kulinarični užitki z lokalnim pridihom: Kuhinja planinske koče goste navdušuje s slovenskimi kulinaričnimi zakladi. Vsaka jed je skrbno pripravljena, od krepkih gorskih jedi do lokalnih specialitet, in prikazuje okuse regije. Topel obrok, obdan s svežim gorskim zrakom, je še dodaten dodatek k celotnemu doživetju v visokogorju.

Bogata kulturna dediščina: Erjavčeva koča se ponaša z bogato kulturno dediščino, ki uteleša duh gorskega življenja. Vsak kotiček koče odraža zgodovino in kulturni pomen Julijskih Alp, bodisi s tradicionalno arhitekturo, lokalno obrtjo ali zgodbami, ki si jih izmenjujejo pohodniki.

Vrata do celoletnih pustolovščin: Erjavčeva planinska koča je poleg zimske privlačnosti zasneženih vrhov tudi izhodišče za številne celoletne pustolovščine. Spomladi in poleti so travniki posejani z divjimi cvetlicami, jeseni pa se pokrajina obarva v zlate odtenke. Koča je v vsakem letnem času zatočišče za pohodnike, planince, smučarje in ljubitelje narave.

Opazovanje zvezd in nočni mir: Ko pade večer, lahko v Erjavčevi koči iz prve vrste opazujete nebesna čudesa nad vami. Daleč od mestnih luči se nočno nebo razkriva v vsej svoji veličini in vabi ljubitelje zvezd, da občudujejo ozvezdja, padajoče zvezde in popolno tišino alpske noči.

Obisk Erjavčeve koče na prelazu Vršič obljublja nepozabno doživetje, kjer se veličina narave sreča s toplim gostoljubjem. Ne glede na to, ali iščete pustolovščine, kulturno raziskovanje ali preprosto umik v gore, vas ta alpski dragulj sprejme z odprtimi rokami in vas povabi k ustvarjanju spominov, ki bodo trajali vse življenje.

YouTube player
Prelaz Vršič pozimi

Odlična lokacija. Idealno za sprostitev ali aktivne počitnice.

Nastanitev v planinski koči

Izleti in pohodi na zemljevidu

Izleti in pohodi na zemljevidu

Slovenia (si) Placeholder
Slovenia (si)

Vaša naslednja destinacija v Sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Erjavčeva planinska koča je odprta vse leto. Rezervirajte svoje bivanje in preživite nekaj časa v naravnem raju Triglavskega narodnega parka (UNESCO) v bližini Kranjske Gore na prelazu Vršič v osrčju Triglavskega narodnega parka.

Rezervirajte svoje bivanje
Send this to a friend