Počitnice na Erjavčevi

Zimske počitnice na Erjavčevi koči

Počitnice na Erjavčevi

Druga sezona je za nami in počasi bo že drugo leto, od kar smo ponosni najemniki Erjavčeve koče. Čas teče hitro, mi nepopisno uživamo, obnova koče poteka, gostje so v veliki večini navdušeni. Po prenovljenih oknih in celotnem prvem nadstropju bo počasi čas, da prenovimo še kletne prostore in zamenjamo streho. Ta namreč že pušča in zamaka na vse več koncih. Še naprej si želimo biti ponosni in predani svojemu delu ter vas z veseljem še naprej vabiti v našo družbo, legendarno Erjavčevo kočo.

Poletna sezona se počasi poslavlja, mi pa že razmišljamo o zimskih dejavnostih na Erjavčevi koči.

Resnici na ljubo, moramo, pa čeprav s kislim priokusom, vsi skupaj priznati, da nam račune plačujejo tujci, ter da se v koči v večini govori vse manj slovensko. Tako je že nekaj časa, bilo je tudi že pred našim prihodom.

Zato smo že lansko leto razmišljali, da bi na Erjavčevo v času izven visoke sezone povabili nekaj ranljivejših skupin, ki bi jih gostili brezplačno. Razlogov imamo, zaradi pobesnele narave in poplav, ki so zgodile, letos na žalost samo še več.

Holidays at Erjavčeva

Zato bomo organizirali zimske počitnice, med janurajem in marcem 2024, z brezplačno nastanitvijo v Erjavčevi za otroke s starši in sicer:

  • za družine, ki so utrpele poplave in so bile njihove letošnje počitnice zaradi tega bile “prestavljene”,
  • za družine, ki si zaradi finančnega stanja ne morejo privoščiti počitnic in prihajajo iz Jesenic ali okolice. Ta pobuda je skupna z lastnikom objekta Erjavčeve koče – PD Jesenice.
Holidays at Erjavčeva

Počitnice bomo preživeli v naravi in v stilu, ki je primeren za planinsko kočo v zimskem času. Edini pogoj je, da bomo skupaj preživeli čas, z izklopljenim brezžičnim omrežjem, brez mobilnih telefonov, računalnikov in sodobne opreme. Namesto v zaslone bomo raje gledali v zvezde, še igrali v snegu, greli ob krušni peči in skupaj igrali namizne igre. Kaj lepšega lahko storimo, kot da mlado generacijo spoznati z gorami, našimi naravnimi lepotami in predvsem lepim ter spoštljivim odnosom nas planincev do narave in sočloveka. Prav slednje nas vodi v življenju sredi Triglavskega narodnega parka. S planinsko izkaznico ali brez.

Svojo prijavo lahko oddate na obrazcu, ne pozabite pa pripisati še:

  • število oseb,
  • zakaj bi izbrali prav vas
Holidays at Erjavčeva hut

    Prijave izbiramo do 1. novembra 2022. Vse nagrajence bomo pisno obvestili po elektronski pošti.