Pohodniške gorske poti v bližini

Hiking around Erjavčeva's mountain hut @ Vršič pass

Pohodniške gorske poti v bližini

Pohodniške gorske poti v bližini

Erjavčeva planinska koča je več kot le odlično izhodišče za številne planinske pohode. Pomagamo vam z nekaj idejami o poteh v bližini, tako da lahko pri nas ostanete teden ali celo mesec dni in še vedno ne vidite in obiščete polovice poti. Dovolite nam, da jih izpostavimo nekaj.

KAJ SI LAHKO OGLEDATE V BLIŽINI

Pokopališče ruskih ujetnikov prve svetovne vojne – 5 min
Ajdovska deklica (razgledna točka) – 0 min – 30 min
Tičarjev dom (1620m) – 20 min
Poštarski dom (1688m) – 45 min
Koča pri izviru Soče (886m) – 2:00h
Mala Mojstrovka (2333m), čez JV bok – 2:00h
Mala Mojstrovka (2333m), po Hanzovi poti – 2:30h
Slemenova špica (1909m) – 1:30h
Dom v Tamarju (1108m), prek Sleme – 3:15h
Koča na Gozdu (1226m) – 45min
Mihov dom na Vršiču (1085m) – 1:15h
Koča v Krnici (1113m) – 2:00h
Erjavčeva koča se nahaja med Kranjsko Goro in Bovcem in je odlično izhodišče za planinske pohode v bližini ter izhodišče za številne plezalne poti, ki so predstavljene v plezalnem vodniku “Plezalni vodnik Vršič, PZS 2009″.

Vedno se pripravite na varno gorsko pohodništvo in pred pohodom raziščite poti.

Hiking around Erjavčeva's mountain hut @ Vršič pass

Pohodniške gorske poti v bližini

Gorski pohodi v bližini prelaza Vršič

Pohodništvo po slovenskem Triglavskem narodnem parku ponuja dih jemajoče potovanje po eni izmed najbolj osupljivih alpskih pokrajin v Evropi. V osrčju te čudovite naravne pokrajine se nahaja znameniti gorski prelaz Vršič, ki je vhod v številne vznemirljive poti in plezališča, ki vabijo pustolovce z vsega sveta.

Gorski prelaz Vršič, ki se nahaja v Julijskih Alpah, priča o veličini narave in se ponaša s panoramskim razgledom na razčlenjene vrhove, zelene doline in kristalno čiste potoke. Prelaz je čudovit inženirski dosežek, saj se po razgibanem terenu vije ovinkasta cesta, ki omogoča dostop do različnih dejavnosti na prostem.

Za ljubitelje pohodništva so na voljo poti, ki prečkajo pobočja Vršiča, od sprehodov po alpskih travnikih do zahtevnih vzponov na visoke vrhove. Ena od takšnih poti vodi neustrašne pohodnike na vrh Prisojnika, kjer na tiste, ki si upajo povzpeti na njegove visoke vrhove, čaka navdušujoč razgled na okoliške vrhove.

Ljubitelji plezanja prihajajo na Vršič zaradi vrhunskih skalnih sten in prepadnih sten, ki predstavljajo vznemirljiv izziv za plezalce vseh stopenj znanja. Granitne stene Vršiča ponujajo neskončno možnosti za raziskovanje vertikale, od poti, prijaznih do začetnikov, do adrenalinskih vzponov.

Ko pohodniki in plezalci prečkajo razgiban teren, jih pozdravijo pogledi in zvoki živahnega ekosistema, ki prekipeva od življenja. Na travnikih se bohotijo alpske cvetlice, po skalnatih pobočjih pa se za hrano sprehajajo svizci in kozorogi.

Poleg naravnih lepot pa ima prelaz Vršič v srcih Slovencev posebno mesto, saj je simbol odpornosti in nacionalnega ponosa. V preteklosti je bil prelaz pomembna povezovalna žila med Gorenjsko in Primorsko, njegove vijugaste ceste pa pričajo o stoletjih človeškega prizadevanja in iznajdljivosti.

Za tiste, ki iščejo pustolovščine sredi razkošja slovenskih Alp, prelaz Vršič in njegove poti ponujajo nepozabno potovanje v osrčje veličastne narave. V tem alpskem raju bodo pohodniki in plezalci našli uteho, izziv in navdih, ne glede na to, ali se vzpenjajo na visoke vrhove ali se podajajo po vijugastih poteh, ki se vijejo po dolinah pod njimi.

Sweet mountain marking

Gorski pohodi v bližini med Kranjsko Goro, Trento in Bovcem

Nastanitev v planinski koči

Izleti in pohodi na zemljevidu

Izleti in pohodi na zemljevidu

Slovenia (si) Placeholder
Slovenia (si)

Vaša naslednja destinacija v Sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Erjavčeva planinska koča je odprta vse leto. Rezervirajte svoje bivanje in preživite nekaj časa v naravnem raju Triglavskega narodnega parka (UNESCO) v bližini Kranjske Gore na prelazu Vršič v osrčju Triglavskega narodnega parka.

Rezervirajte svoje bivanje