Alpe Adria Trail – ST23 AAT

Alpe Adria Trail - Erjavčeva mountain hut is located from Kranjska Gora via the Vršič mountain pass to Trenta - ST23 AAT

Alpe Adria Trail – ST23 AAT

Alpe Adria Trail - ST23 AAT

ST23 AAT – Kranjska Gora – Trenta

Erjavčeva koča se nahaja iz Kranjske Gora prek gorskega prelaza Vršič do doline Trente. To je na isti poti, kot pot Alpe Adrija. Če se torej odločite za pot Alpe Adria Trail, je naša koča ena od možnosti za bivanje in počitek ali prenočevanje na najlepšem kraju na Vršiču.
Alpe Adria Trail google maps

Alpe Adria Trail – ST23 AAT

Vaš popoln postanek in počivališče na poti Alpe Adria Trail – ST23 AAT

Pot Alpe Adrija je 750 km dolga gorska pešpot od vznožja Veliki Klek (Grossglockner) v Carinthiji prek Kranjske Gora (Slovenija) do Adriatičnega morja blizu Milje (Muggia) v zalivu Treeste v Italiji.
Trasa obstoječe planinske in pohodniške poti je na mejnem območju med Avstrijo, Slovenijo in Italijo. Pohodniška pot je bila razvita in izvedena v sodelovanju s tremi partnerji iz Avstrije (Kärnten Werbung), Slovenije (slovenska turistična organizacija) in Italijo (turistična organizacija Furuli-Julian Region) in označena na tleh leta 2012. Za označevanje in vzdrževanje poti v posameznih državah so odgovorne za gorniške organizacije treh sodelujočih držav, Öav (Österreichischer Alpenverein), PZS (Mountain Association of Slovenia) in CAI (Club Alpino Italiano). Nov način se oglašuje s pohodništvom slogana v raju in je trajno označen s posebnim simbolom. Na pohodu z ledenikov Hohe Tauerna, ob jezerih in potokih vse do obale Jadranskega morja, spoznamo kulturno raznolikost treh različnih držav, ki jih povezuje dolgo skupna zgodovina.
Pot v Sloveniji se začne prek prelaza Jepca prek Maloška in Trupej Poldnev do Srednji Vrh in Kranjske Gora, kjer vstopa v nacionalni park Triglav v Julijskih Alpah. Preko Vršiča do Trenta in ob dolini Soča, mimo Bovca, Žaga do Drežnice in pod Krno do Tolmina, pot se nadaljuje po starih vojaških poteh do sedla Solarji, kjer prečka mejo z Italijo.

Nastanitev v planinski koči

Izleti in pohodi na zemljevidu

Izleti in pohodi na zemljevidu

Slovenia (si) Placeholder
Slovenia (si)

Vaša naslednja destinacija v Sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Erjavčeva planinska koča je odprta vse leto. Rezervirajte svoje bivanje in preživite nekaj časa v naravnem raju Triglavskega narodnega parka (UNESCO) v bližini Kranjske Gore na prelazu Vršič v osrčju Triglavskega narodnega parka.

Rezervirajte svoje bivanje
Send this to a friend