Prihaja zima

Winter is coming again

Prihaja zima

Prihaja zima

Da, prihaja zima. Odprti smo skoraj vse leto. Božič in silvestrovo nista izjema. Zaprti smo le novembra in prvih 14 dni v aprilu, o čemer se lahko tudi dogovorimo drugače v kolikor bi nas želeli obiskati prav takrat.
Tako smo na voljo z vsemi 11 zasebnimi sobami s kapaciteto skoraj 60 ležišč za ljudi, ki želijo rezervirati bivanje v planinski koči, tudi za zasebno zabavo.
Idealna lokacija za rojstnodnevno zabavo ali zasebno bivanje s prijatelji ali sodelavci.
Preživite svoj dragoceni čas na idilični lokaciji Triglavskega narodnega parka, daleč od resničnosti. Napolnite baterije in si ustvarite nepozabne spomine. Le 10 km od Kranjske Gore in 34 km od Bovca. Neokrnjena narava na najlepšem kraju na prelazu Vršič vas bo navdušila in poskrbela, da bodo vaša usta ostala zaprta, ne pa tudi lačna in žejna.
Winter is coming

Prihaja zima

Ne oklevajte in pravočasno rezervirajte.

Ko se dnevi krajšajo in zrak postaja vse bolj svež, na visokih vrhovih Julijskih Alp odmeva šepet zime. V osrčju te razgibane pokrajine, na vrhu prelaza Vršič, je bila Erjavčeva planinska koča kot svetilnik topline in udobja sredi bližajočega se sneženja.

Ko so se živahni jesenski odtenki prevesili v hladen objem zime, je v planinski koči zavladalo pričakovanje. Osebje se je ukvarjalo s pripravami, polnilo police z bogatimi zalogami in kurilo prasketajoči ogenj, ki je veselo plesal v ognjišču.

Zunaj se je razgibana pokrajina kopala v nežnem sijaju, saj je prvi snežni prah pokrajino odel v nedotaknjeno belo odejo. Visoki borovi so se graciozno nagibali pod težo snega, njihove veje pa so krasile lesketajoče se ledenke, ki so se bleščale v bledi sončni svetlobi.

V prijetnem prostoru planinske koče so se za lesenimi mizami zbirali prijatelji in popotniki, si izmenjavali zgodbe o preteklih dogodivščinah in delili smeh, ki je odmeval skozi lesene stene. Nekateri so ležali na plišastih kavčih, zaviti v volnene odeje, drugi pa so se stiskali ob utripajočih svetilkah in njihove obraze je osvetljeval nežen sij sveč.

V enem kotu se je za mizo stiskala skupina prijateljev, ki so z vznemirjenjem dvigovali glasove, ko so vneto načrtovali naslednjo potezo v živahni igri družabnih iger. Šumenje kock in šumenje kart se je mešalo s prasketanjem ognja in ustvarjalo simfonijo zvokov, ki so napolnili zrak z veseljem in druženjem.

Zvečer se je po zraku širil vonj po kuhanem vinu in obilnih enolončnicah, ki je v hladnih zimskih večerih ogrel telo in dušo. Zunaj so nad glavo utripale zvezde, ki so mehko sijale na zasneženo pokrajino in obarvale gore v srebrne in modre odtenke.

Ko se je staro leto izgubilo v spominu in se je na obzorju pojavilo novo, je v zraku zavladalo praznovanje. V planinski koči sta odmevala smeh in pesem, ko so prijatelji dvignili kozarce nazdravili novim začetkom in obljubi o prihodnjih dogodivščinah.
Ob prasketanju ognja in plapolanju sveč je bila Erjavčeva planinska koča zatočišče tolažbe in tovarištva, zatočišče, kjer so se stkala prijateljstva in ustvarjali spomini. Ko so z neba nežno padale prve snežinke novega leta, so gore šepetale zgodbe o pustolovščinah in čudežih ter vabile vse, ki so se upali odzvati njihovemu klicu.

Erjavčeva planinska koča pozimi TILT 03

Prihaja zima

Nastanitev v planinski koči

Izleti in pohodi na zemljevidu

Izleti in pohodi na zemljevidu

Slovenia (si) Placeholder
Slovenia (si)

Vaša naslednja destinacija v Sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Erjavčeva planinska koča je odprta vse leto. Rezervirajte svoje bivanje in preživite nekaj časa v naravnem raju Triglavskega narodnega parka (UNESCO) v bližini Kranjske Gore na prelazu Vršič v osrčju Triglavskega narodnega parka.

Rezervirajte svoje bivanje
Send this to a friend