Prisankovo okno

Prisankovo okno

Prisankovo okno

Prisankovo okno

Prisankovo okno

Pohod na Prisankino okno s prelaza Vršič ponuja vznemirljivo pustolovščino sredi osupljivih Julijskih Alp v Sloveniji.

YouTube player

O pohodu na Prisankovo okno

Okno, v katerega bi lahko umestili nebotičnik!

Poleg poganske deklice Prisank ponuja še eno naravno znamenitost. Prednje okno na zgornjem robu severne stene Prisanka je najbolj znano okno v Julijskih Alpah in ena najznamenitejših naravnih odprtin v Sloveniji. Visoko je okoli 80 m in široko okoli 40 m.

Nastala je zaradi propadanja, ki se je zaradi vremenskih vplivov razširilo v sedanjo odprtino.

Okno je vidno tudi s ceste. Če pa greste z Vršiča po grebenu proti vrhu Prisanka, vas pot vodi mimo okna, skozi katerega lahko pogledate celo v dolino.

YouTube player
Prisankovo okno

Na prelazu Vršič, izjemnem gorskem prelazu na višini 1.611 metrov, se pohodniki podajo na pot, ki obljublja dih jemajočo pokrajino in koristne izzive. Prelaz Vršič je kot eden najvišjih slovenskih gorskih prelazov idealno izhodišče za številne dejavnosti na prostem, vključno s pohodništvom, planinarjenjem in ogledi znamenitosti.

Pot do Prisank Window, naravne skalne formacije, ki spominja na okno, je znana po svoji lepoti in privlačnosti. Vije se po bujnih alpskih travnikih, razgibanih pobočjih in očarljivih gozdovih ter pohodnikom ponuja panoramski razgled na okoliške vrhove in doline.

Za vzpon na Prisank Window so značilni različni tereni in višinski premiki, ki pohodnikom ponujajo mešanico izzivov in nagrad. Na poti se pustolovci srečujejo s skalnatimi potmi, ozkimi grebeni in občasnimi strmimi odseki, kar vse prispeva k vznemirjenju in občutku dosežka.

YouTube player

Ko se pohodniki vzpenjajo višje, se pokrajina spreminja in ponuja pogled na veličastne vrhove Julijskih Alp, vključno z znamenito goro Prisank. Pot je označena z oznakami in stebrički, ki pohodnike vodijo po razgibanem terenu ter zagotavljajo varno in prijetno potovanje.

Ko pridete do Prisankega okna, pohodnike pričakuje spektakularno naravno čudo – mogočen skalni lok, ki se dviga visoko nad dolino pod njim. Iz okna se odpirajo čudoviti razgledi na okoliške gore, doline in alpske pokrajine, zato je priljubljena destinacija za fotografe in ljubitelje narave.

Ko pohodniki uživajo v navdušujočih razgledih in nepozabnih trenutkih, se lahko vrnejo nazaj na prelaz Vršič in uživajo v spominih na nepozabno pustolovščino v osrčju Julijskih Alp.

Pohod na Prisankino okno s prelaza Vršič ponuja nepozabno doživetje na prostem. Združuje naravne lepote, fizične izzive in neprekosljivo pokrajino v osupljivem okolju slovenskih Alp.

Prisankovo okno

IZJAVA O ODGOVORNOSTI

Zavrnitev odgovornosti: Čeprav Erjavčeva koča in okolica ponujata dih jemajočo pokrajino in vznemirljive priložnosti na prostem, se je treba zavedati, da je zimsko gorsko okolje lahko nepredvidljivo in potencialno nevarno. Obiskovalci morajo biti previdni, se ustrezno pripraviti z ustrezno opremo in pripomočki ter biti obveščeni o vremenskih razmerah in nevarnosti plazov. Tukaj navedene informacije so namenjene le kot splošni napotki in navdih. Erjavčeva koča ne prevzema odgovornosti za varnost posameznikov, ki raziskujejo območje na podlagi navedenih priporočil. Obiskovalci morajo pri zimskih aktivnostih v Julijskih Alpah ravnati po lastni presoji in prevzeti osebno odgovornost za svojo varnost.

YouTube player

Nastanitev v planinski koči

Izleti in pohodi na zemljevidu

Izleti in pohodi na zemljevidu

Slovenia (si) Placeholder
Slovenia (si)

Vaša naslednja destinacija v Sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Erjavčeva planinska koča je odprta vse leto. Rezervirajte svoje bivanje in preživite nekaj časa v naravnem raju Triglavskega narodnega parka (UNESCO) v bližini Kranjske Gore na prelazu Vršič v osrčju Triglavskega narodnega parka.

Rezervirajte svoje bivanje
Send this to a friend