Razglednica Erjavčeve koče (1923)

Postcard of Erjavec Lodge (1923)

Razglednica Erjavčeve koče (1923)

Razglednica Erjavčeve koče (1923)

Razglednica Erjavčeve koče (1923)

Erjavčeva koča, ali Erjavčeva planinska koča ki se nahaja v Julijskih Alpah v Sloveniji, je pomembna točka za pohodnike, planince in ljubitelje narave, ki raziskujejo to slikovito regijo. Takšne koče, ki so poimenovani po pomembni osebnosti ali morda odražajo zgodovinski rod, povezan z območjem, imajo pogosto bogato zgodovino in so ključnega pomena za dejavnosti na prostem, ki so značilne za alpsko okolje.

Erjavčeva koča je vhod na različne poti, ki vodijo v osrčje Julijskih Alp, in se nahaja na nadmorski višini, ki ponuja čudovit razgled na okoliške vrhove in doline. Ta koča ni zgolj le zavetišče, ampak je del kulturnega in družbenega tkiva gorskih predelov Slovenije, saj nudi počitek, toplino in hrano tistim, ki se odpravijo v visokogorje.

Koče v slovenskih Alpah, vključno z Erjavčevo kočo, so znane po svoji gostoljubnosti. Koče zagotavljajo prenočišča, obroke in včasih tudi navodila o poteh in vremenskih razmerah. So ključnega pomena pri zagotavljanju varnosti in udobja obiskovalcev ter pomembno prispevajo k trajnostnemu turizmu, po katerem slovi Slovenija.

Postcard of Erjavec Lodge (1923)

Razglednica Erjavčeve koče (1923)

Poleg praktičnih potreb pohodnikov in planincev ima Erjavčeva koča in podobni objekti tudi pomembno vlogo pri ohranjanju alpskega okolja. Pomagajo obiskovalcem pri izobraževanju o pomenu ohranjanja naravnih lepot in biotske raznovrstnosti, s čimer postanejo partnerji v prizadevanjih za ohranitev neokrnjenega stanja teh pokrajin za prihodnje generacije.

Čeprav bi bilo treba natančne podatke o Erjavčevi koči, kot so njena posebna lokacija, poti, ki jih opravlja, in njena zgodovina, še podrobneje opisati, je nedvomno dokaz, da je Slovenija zavezana svoji naravni dediščini in dobremu počutju tistih, ki jo prihajajo spoznavat.

Nazaj v preteklost na prelazu Vršič

Nazaj v preteklost

Pridružite se nam in se podajte v zgodovino planinske koče Erjavčeva koča.

Vstopite v preteklost

Nazaj v preteklost

V okviru stalnih prizadevanj za dokumentiranje in ohranjanje kulturnega in zgodovinskega pomena planinske koče Erjavčeva koča želimo zbirko razširiti z avtentičnimi posnetki, v katerih sta zajeta bistvo in čar te znamenite strukture v Julijskih Alpah.

Če imate fotografije ali slike, ki prikazujejo lepoto in značaj Erjavčeve koče, vam bomo izredno hvaležni in počaščeni, če jih boste delili z nami.

Vaš prispevek bi obogatil naše arhivsko gradivo in nam pomagal pri ozaveščanju in spoštovanju te priljubljene alpske znamenitosti.

Če ste za to pripravljeni, se bomo z veseljem pogovorili tudi o možnosti najema ali odkupa gradiva od vas, s čimer bomo zagotovili, da bo gradivo deležno priznanja in ohranitve, ki si ju zasluži.

Če imate kakršna koli vprašanjam vas vabimo, da se obrnite na nas. Iskreno cenimo vašo pomoč n se vam že vnaprej zahvaljujemo.

Nastanitev v planinski koči

Izleti in pohodi na zemljevidu

Izleti in pohodi na zemljevidu

Slovenia (si) Placeholder
Slovenia (si)

Vaša naslednja destinacija v Sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Erjavčeva planinska koča je odprta vse leto. Rezervirajte svoje bivanje in preživite nekaj časa v naravnem raju Triglavskega narodnega parka (UNESCO) v bližini Kranjske Gore na prelazu Vršič v osrčju Triglavskega narodnega parka.

Rezervirajte svoje bivanje
Send this to a friend