Se počutite osamljeni?

Are you felling lonely?

Se počutite osamljeni, ste brez prijateljev ali vam je zgolj dolgčas?

Se počutite osamljeni, ste brez prijateljev ali vam je zgolj dolgčas?

Predstavljajte si dan ali celo teden brez elektronskih pripomočkov in naprav. Pozabite na neprestano razpoložljivost, zamujena obvestila, čakajočo e-pošto, telefonske klice, in vse druge navade, ki smo se jih navadili v preteklih letih. Lahko si predstavljate svoje življenje brez tablice, računalnika in pametnega telefona – brez spletnih obveznosti. Mobilnih storitev ni, niti slabega ali počasnega Wi-Fi signala.

Družite se s somišljeniki, ki so utrujeni od sodobnega sveta in tehnologije. Niste sami, če se počutite prazno in vsak dan bolj osamljeno. Tudi če že sedaj ne morete udobno ostati sami s seboj in s svojimi mislimi. Če vaših prijateljev že dolgo ni več blizu ali jih skorajda nimate več, vam lahko zagotovimo, da smo vsi na istem čolnu. Že zdavnaj smo pozabili na odnose med ljudmi in na to, kako jih pravilno negovati. Lažje je bilo začeti častiti elektronske naprave. Predolgo smo ostali sami, se skrivali vsak na svojem krajiu, z zaslonom prilepljenim na obraz.

Vsakodnevno preživljanje ur na spletu, gledanje in početje stvari samo zato, da čas mine, ni vredno ničesar. Nič.

“Če srečate samotarja, ne glede na to, kaj vam reče, to ni zato, ker uživa v samoti. To je zato, ker so se že prej poskušali vključiti v svet, a so jih ljudje razočarali.”

– Jodi Picoult

Are you felling lonely?

Ko se počutite osamljene, je to čas, ko najbolj potrebujete biti vi sami.

Povabilo velja

Zberemo se na oddaljeni lokaciji, stran od mestnega vrževa in hitrega načina življenja. V gorski koči sredi narodnega parka se spomnimo počasnega načina življenja, brez stresa, zdravimo zasvojenost zaradi slabega Wi-Fi signala ali sploh brez njega, pomanjkanja brskanja po “družabnih” medijih in drugimi stvarmi, ki nam grenijo življenje v imenu izgovora, da to resnično potrebujemo in da se z njihovo uporabo počutimo bolje.

We have an invitation for you.

Kdaj ste si nazadnje natočili kozarec izbranega tekočega strupa, se udobno namestili na kavč, se pokrili z udobno odejo in ob ognju poslušali svojo najljubšo glasbo?

Are you felling lonely?

Kdaj ste nazadnje igrali karte ali družabne igre celo noč, ne da bi gledali na uro ali razmišljali, kako boste naslednji dan vstali? Kdaj ste nazadnje brali knjigo? Pomagate nam lahko tudi pri vsakodnevnih opravilih, ki jih je treba opraviti v ali okolici planinske koče.

Kdaj ste nazadnje sedeli in se pogovarjali z neznanci, z njimi delili svoje izkušnje, poslušali njihove zgodbe in se spoprijateljili z ljudmi, ki jih še dan prej niste poznali?

Are you felling lonely?

Če ste volk samotar in uživate v družbi samo sebe, lahko veliko stvari počnete tudi sami.

Lahko se odpravite na več kilometrov dolg pohod, ko v okolici ni nikogar, lahko tudi smučate, se sankate ali samo sedite in opazujete gore in naravo, ki vas obdaja. Presenečeni boste, koliko različnih obrazov imajo gore. Vsak dan je drugačen. Nekatere dni lahko na hribu vidiš dvajset slapov, druge dni pa nobenega. Plazovi vas lahko prebudijo. So tako glasni in strašljivi, vendar jih je čudovito opazovati z varne razdalje. Da ne omenjamo zvezd na nočnem nebu ob jasni noči.

Erjavčeva koča se nahaja na pravem mestu za vse to. Vse dnevne dejavnosti v notranjosti potekajo v naši restavraciji ali dnevni sobi, v galeriji fotografij pa si lahko ogledate tudi vse slike iz okolice.

Meeting people can be hard

Se počutite osamljeni?

Se počutite osamljeni? In si priznajte. Spoznavanje ljudi prek spleta je tako ali tako bedno. Nimate več česa izgubiti. Zdaj lahko v zameno dobite le nekaj. Tu smo vsi enako misleči. Utrujeni smo od tega sodobnega sveta.

meeting new people online

Zdaj lahko le še izpolnite spodnjo vlogo in čakate na naš odgovor. Pozimi se zberemo za kakšen dan ali dva, celvikend ali kar cel teden. Kmalu vas bomo obvestili o novem datumu druženja in nato nadaljevali od tam naprej. Enostavno in preprosto.

CAPTCHA image

To nam pomaga preprečiti neželeno pošto, hvala.

how to meet people in real life

Se počutite osamljeni?

Nastanitev v planinski koči

Izleti in pohodi na zemljevidu

Izleti in pohodi na zemljevidu

Slovenia (si) Placeholder
Slovenia (si)

Vaša naslednja destinacija v Sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Erjavčeva planinska koča je odprta vse leto. Rezervirajte svoje bivanje in preživite nekaj časa v naravnem raju Triglavskega narodnega parka (UNESCO) v bližini Kranjske Gore na prelazu Vršič v osrčju Triglavskega narodnega parka.

Rezervirajte svoje bivanje
Send this to a friend