Slap Kozjak

Kozjak Waterfall near Kobarid

Slap Kozjak

Slap Kozjak

Slap Kozjak

Slap Kozjak, čudovit dragulj, skrit v smaragdnem objemu slovenskega Triglavskega narodnega parka, očara obiskovalce s svojo nezemeljsko lepoto in mirnim okoljem. Ta očarljivi slap, ki se nahaja globoko v bujnih gozdovih v bližini mesta Kobarid, ponuja očarljivo zatočišče tistim, ki iščejo uteho sredi veličastne narave.

Slap Kozjak, ki ga napaja kristalno čista voda potoka Kozjak, ki se vije skozi zelene doline in skalnate soteske, se spektakularno razkrije, ko se čez prepadno apnenčasto skalo spusti v miren bazen pod seboj. Pot do slapu je pustolovščina, saj obiskovalci ob nežnem šumenju kaskadne vode prehodijo senčne gozdne poti in žuboreče potočke.

Ko se popotniki približajo Kozjaku, jih pozdravita gromko bučanje padajoče vode in nežna megla, ki se dviga v zraku in odstira tančico skrivnosti nad okoliško pokrajino. Slap Kozjak, ki izvira iz zelenega objema gozda, razkriva svojo osupljivo veličino – graciozno kaskado tekočega srebra, ki jo uokvirjajo z mahom porasle skale in starodavne praproti.

Slap Kozjak odlikujeta eterična lepota in osamljeno vzdušje, ki obiskovalcem ponujata mirno zatočišče daleč od motenj sodobnega življenja. Bazen ob vznožju slapu s smaragdno vodo, ki odseva zeleno krošnjo nad njim, vabi popotnike, da se zadržijo in uživajo v mirnem vzdušju te naravne oaze.

Ena najbolj očarljivih značilnosti slapa Kozjak je skrita jama za kaskadami vode – skrivnostna kamnita in pršna komora, obdana z miti in legendami. Pogumne duše se lahko podajo v jamske globine, kjer odmevno bučanje padajoče vode ter igra svetlobe in senc ustvarjata nadrealistično in nezemeljsko izkušnjo.

Kozjak Waterfall Kobarid Soča walley

Kozjak slap pri Kobaridu

Slap Kozjak se v različnih letnih časih hipnotično spreminja, vsaka faza pa razkriva nove vidike njegovega očarljivega šarma. Spomladi se slap napolni s taljenjem zimskega snega, kaskade pa dobijo novo moč in vitalnost. Poletje okoliško pokrajino popestri z bujnim zelenjem, medtem ko jesen obarva pečine v ognjene odtenke. Tudi pozimi, ko je pokrajina prekrita s snegom in ledom, je slap Kozjak očarljiv, saj kristalno vodo uokvirjajo lesketajoče se ledenke in zmrznjene skale.

Za vse, ki iščejo tolažbo v objemu narave, je slap Kozjak svetišče – kraj mirnega razmisleka in globoke lepote sredi neokrnjene divjine Triglavskega narodnega parka. Slap Kozjak s svojim brezčasnim šarmom in neustavljivo privlačnostjo priča o trajni moči in veličini naravnega sveta ter vabi popotnike, da se podajo na pot odkrivanja in čudenja.

YouTube player
YouTube player
YouTube player

Nastanitev v planinski koči

Izleti in pohodi na zemljevidu

Izleti in pohodi na zemljevidu

Slovenia (si) Placeholder
Slovenia (si)

Vaša naslednja destinacija v Sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Erjavčeva planinska koča je odprta vse leto. Rezervirajte svoje bivanje in preživite nekaj časa v naravnem raju Triglavskega narodnega parka (UNESCO) v bližini Kranjske Gore na prelazu Vršič v osrčju Triglavskega narodnega parka.

Rezervirajte svoje bivanje
Send this to a friend