Tekaški spektakel v Julijskih Alpah

In September, we have a running spectacle in the Julian Alps. Have you already registered?

Tekaški spektakel v Julijskih Alpah

Tekaški spektakel v Julijskih Alpah

Septembra imamo tekaški spektakel v Julijskih Alpah. Ste se že registrirali?

Ne zamudite prijave na največji tekaški dogodek v naši državi in doživite nepozabno tekaško pustolovščino na poteh Julijskih Alp. Dogodek “I feel Slovenia Julian Alps Trail Run by UTMB” letos pričakuje več kot 2500 tekačev iz 60 držav sveta.

V Kranjsko Goro in druge destinacije v Julijskih Alpah se vrača svetovna serija UTMB World Series, najpomembnejša svetovna serija v teku na smučeh. Julian Alps Trail Run je edini slovenski dogodek, ki je del te elitne skupine največjih trail tekaških dogodkov na svetu.

Menim, da je Slovenija Julian Alps Trail Run by UTMB med izbrano družbo 36 največjih svetovnih dogodkov eden od 36 ikoničnih trail tekaških dogodkov na svetu. Ta dogodek je enakovreden največjim tekaškim dogodkom na svetu, kot sta Ultra-Trail du Mont-Blanc v Franciji in Western States Endurance Run v ZDA, ki privabita več deset tisoč udeležencev, izbranih z loterijskim sistemom.

Z uvrstitvijo v svetovno serijo se ugled Julijskih Alp in Slovenije širi daleč naokoli. Na dogodek so se že prijavili udeleženci iz 60 držav sveta, ki predstavljajo vse celine razen Antarktike.

6 razdalj s kraljevsko 170 km dolgo potjo okoli Julijskih Alp

Prireditvene poti povezujejo številne destinacije v Julijskih Alpah. Kraljeva 170 km dolga pot, ki se začne v Kobaridu, povezuje dolino Soče, Bled, Žirovnico in Kranjsko Goro. Na 170-kilometrski razdalji morajo tekači premagati tudi skoraj en vzpon na Mount Everest (približno 8000 m višinske razlike).

Poleg 170-kilometrske trase imajo tekači na voljo še 100-kilometrsko traso s startom v Radovljici, 60-kilometrsko traso s startom v Žirovnici ter krožne trase v Kranjski Gori (25 km, 15 km in 10 km).

Posebej prilagojene poti za začetnike

Tekaški spektakel v Julijskih Alpah

Organizatorji so pri oblikovanju 10-kilometrske in 15-kilometrske proge mislili na začetnike v svetu trail teka, pa tudi na tiste, ki imajo raje zmernejše izzive. Te poti vodijo po lažjih in manj zahtevnih poteh ter ponujajo čudovite razglede na Alpe in jezero Jasna.

Za tiste, ki so vajeni cestnih tekaških izzivov, kot so polmaratoni in maratoni, bo nova krožna 25-kilometrska proga odličen izziv. Tek ni tehnično zahteven in je lahko odličen prehod s cestnega teka na tek po stezi.

Tekači bodo s svojimi tekaškimi koraki povezali največje dragulje v Julijskih Alpah

Dogodek povezuje nekaj največjih draguljev Alp. Na poti po dolini Soče bodo tekači tekli ob smaragdni reki Soči in obiskali najnižjo točko Triglavskega narodnega parka – Tolminske soteske.

Uživali bodo v čudovitem razgledu na najvišji slovenski vrh Triglav in druge vrhove Julijskih Alp. Tekači bodo občudovali tudi Bohinjsko jezero, ki je vidno od daleč, in imeli priložnost od blizu spoznati Blejsko jezero.

Najlepši del poti nedvomno predstavlja veličastni greben Karavank, kjer jih čaka vzpon na najvišjo točko – Stol. Vse poti se končajo v glavnem cilju – idiličnem alpskem mestu Kranjska Gora.

YouTube player

Tekaški spektakel v Julijskih Alpah

YouTube player

Erjavčeva na odlični lokaciji

Nastanitev v planinski koči

Izleti in pohodi na zemljevidu

Izleti in pohodi na zemljevidu

Slovenia (si) Placeholder
Slovenia (si)

Vaša naslednja destinacija v Sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Erjavčeva planinska koča je odprta vse leto. Rezervirajte svoje bivanje in preživite nekaj časa v naravnem raju Triglavskega narodnega parka (UNESCO) v bližini Kranjske Gore na prelazu Vršič v osrčju Triglavskega narodnega parka.

Rezervirajte svoje bivanje
Send this to a friend