Turistični vodnik po poti Alpe Adria Trail

Alpe Adria Tour Guide

Turistični vodnik po poti Alpe Adria Trail

Turistični vodnik po poti Alpe Adria Trail

43 ETAP Z ZEMLJEVIDI IN NASTANITVIJO

ST23 AAT – Kranjska Gora – Trenta

Turistični vodnik po poti Alpe Adria Trail

Turistični vodnik po poti Alpe Adria Trail

22. faza

Faaker See/Baumgartnerhöhe – Kranjska Gora

Čezmejna veličina

Visoko nad jezerom Faaker See se bomo podali proti avstrijsko-slovenski meji z višine Baumgartnerhöhe, ki ponuja čudovit razgled. Le veter in fantastični razgledi nas bodo spremljali čez veličastno gorovje Karavank do Slovenije. Kar je nekoč ločevalo dve kulturi, je zdaj čudovita povezava. Skrito med gorami odkrivamo gorsko vas in središče zimskih športov Kranjska Gora, neposredno na vhodu v Triglavski narodni park, enega od pristnih rajskih vrtov v Julijskih Alpah.

Erjavčeva koča se nahaja iz Kranjske Gora prek gorskega prelaza Vršič do doline Trente. To je na isti poti, kot pot Alpe Adrija. Če se torej odločite za pot Alpe Adria Trail, je naša koča ena od možnosti za bivanje in počitek ali prenočevanje na najlepšem kraju na Vršiču.

Turistični vodnik po poti Alpe Adria Trail

Sedlo Jepca: V Karavankah je na nadmorski višini 1.438 m avstrijsko-slovenski mejni prehod med Schwarzkogelom in Mittagskogelom. Schwarzkogel je 1.842 m visoka gora s čudovitim razgledom na gorovje Karavanke. Srednji Vrh: Razgledna točka (960 m) s čudovitim razgledom na Julijske Alpe in 2.472 m visoki Špik. Hiša Liznjek: V središču Kranjske Gore stoji 300 let stara hiša, ki je dolgo veljala za prototip regionalnih kmečkih hiš. Trenutno sta v hiši poleg “črne kuhinje” (kuhinje v dimnici) na ogled etnološka zbirka in stalna razstava o življenju in delu Josipa Vandota, uglednega avtorja otroških knjig. Cerkev Marijinega vnebovzetja: Ta poznogotska stavba iz leta 1510, ki jo je zgradil Jernej Firtaler iz Villacha, se nahaja v središču Kranjske Gore.

Alpe Adria Tour Guide Vršič

Ruska kapela: Cesto čez prelaz Vršič so zgradili ruski vojni ujetniki v prvi svetovni vojni. Kapelica je postavljena v spomin na tragedijo v plazu leta 1916, ko je umrlo več kot 200 vojnih ujetnikov in vojakov.

Rezervirajte bivanje v Erjavčevi planinski koči na prelazu Vršič.

Vršič: Vršič je najvišji cestni prelaz (1.611 m) v vzhodnem delu Julijskih Alp. Z razgledne točke lahko vidite skalnato obličje “poganske deklice”. “Poganska deklica” (“Ajdovska deklica”): Legenda pravi, da je prerokovala smrt Zlatoroga, legendarnega kozoroga. Za kazen so jo spremenili v skalo. Spomenik Dr. Julius Kugy: Julius Kugy (1858-1944) je bil eden največjih občudovalcev in pionirjev Julijskih Alp.

Pomlad Soče: Soča je eden najlepših kraških izvirov v Julijskih Alpah.

Turistični vodnik po poti Alpe Adria Trail

Turistični vodnik po poti Alpe Adria Trail

23. faza

Kranjska Gora – Trenta

izvir Soče, naravni biser

Iz Kranjske Gore v Sloveniji nas ta bujno zelena etapa vodi mimo hotela Best Western Kranjska Gora do jezer Jasna, od tam pa naprej ob potoku Pišnica do razcepa proti zavetišču Mihov dom. Mimo ruske kapelice po stari oslovski poti končno pridemo do prelaza Vršič, najvišjega prelaza v Julijskih Alpah.

Izvir Soče, eden najlepših alpskih izvirov, bo pustil trajne sledi. vtis, še preden prispemo v Trento.

Nastanitev v planinski koči

Izleti in pohodi na zemljevidu

Izleti in pohodi na zemljevidu

Slovenia (si) Placeholder
Slovenia (si)

Vaša naslednja destinacija v Sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Erjavčeva planinska koča je odprta vse leto. Rezervirajte svoje bivanje in preživite nekaj časa v naravnem raju Triglavskega narodnega parka (UNESCO) v bližini Kranjske Gore na prelazu Vršič v osrčju Triglavskega narodnega parka.

Rezervirajte svoje bivanje
Send this to a friend