Urejeno parkiranje na prelazu Vršič

Urejeno parkiranje na prelazu Vršič

Urejeno parkiranje na prelazu Vršič

Urejeno parkiranje na prelazu Vršič

Urejeno parkiranje na prelazu Vršič

Po dveh letih in pol vztrajnosti s ponosom sporočamo, da nam je uspelo. Pred Erjavčevo kočo na Vršiču nam je uspelo vzpostaviti prvo urejeno in plačljivo parkirišče na Vršiču, za katerega verjamemo, da bo rešilo težave s parkiranjem in izboljšalo varnost na tem območju.

Zaradi stalnih kršitev parkiranja, vožnje in celo parkiranja na dovozni cesti in povsod drugje po travnatih površinah okoli koče kljub jasno vidnim prometnim znakom ter postavljanja šotorov in avtodomov na travniku pred in pod Erjavčevo kočo, smo bili prisiljeni ukrepati. V poletni sezoni je bil dostop do koče praktično vsak dan onemogočen, tako da v primeru nesreče ne bi imeli dostopa niti reševalci niti gasilci. Po dveh letih in pol strahu in arogance tako domačih kot tujih obiskovalcev smo končno našli rešitev. Pred Erjavčevo kočo na Vršiču smo vzpostavili prvo urejeno in plačljivo parkirišče na Vršiču.

Iskreno se zahvaljujemo Planinskemu društvu Jesenice, Agrarni in pašni skupnosti ter nenazadnje tudi Triglavskemu narodnemu parku za razumevanje naših pomislekov na dejansko stanje in s tem ogroženo življensko stisko in pozitiven odziv na naše prošnje. Za reševanje podobnih težav na celotnem območju Vršiča smo razmeroma hitro našli rešitev.

S ponosom sporočamo, da smo na parkirišču pred Erjavčevo kočo vzpostavili nov parkirni red. Ta odredba bo zagotovila bolj organiziran in učinkovit parkirni sistem. Tisti, ki bodo odredbo kršili, bodo ustrezno kaznovani. Za naše dnevne goste Erjavčeve koče vam z veseljem sporočamo, da se ne bo nič spremenilo. Če boste prišli na kosilo, vam bomo povrnili parkirnino.*

YouTube player
Urejeno parkiranje na prelazu Vršič

Urejeno parkiranje na prelazu Vršič

Za vse obiskovalce, ki parkirajo pred Erjavčevo kočo in se odpravijo na izlet, bo parkiranje stalo 1 € na uro ali 10 € za cel dan. Cena parkiranja je bila skrbno premišljena, da bi zagotovili pošteno in razumno ceno za vaše udobje. Parkirišče je pod budnim očesom videonadzora podjetja Janez d.o.o., ki bo za vsako kršitev pravic dostopa do parkirišča izreklo globo v višini 36 EUR na dan.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

* Če ste naš dnevni gost in pridete na kosilo, vam bomo povrnili parkirnino. Parkirnine ne sme biti daljša od trajanja kosila.

Nastanitev v planinski koči

Izleti in pohodi na zemljevidu

Izleti in pohodi na zemljevidu

Slovenia (si) Placeholder
Slovenia (si)

Vaša naslednja destinacija v Sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Erjavčeva planinska koča je odprta vse leto. Rezervirajte svoje bivanje in preživite nekaj časa v naravnem raju Triglavskega narodnega parka (UNESCO) v bližini Kranjske Gore na prelazu Vršič v osrčju Triglavskega narodnega parka.

Rezervirajte svoje bivanje
Send this to a friend