Veter in temperatura na Erjavčevi koči

weather on earth erjavčeva koča

Veter in temperatura na Erjavčevi koči

Veter in temperatura na Erjavčevi koči

Veter in temperatura na Erjavčevi koči. Natančne vremenske informacije v realnem času o vetru in temperaturi za Erjavčevo kočo in prelaz Vršič v bližini Kranjske Gore.

VETER IN VREME

Informacije o vremenskih razmerah (veter in temperatura) v Sloveniji v živo.


source link
https://earth.nullschool.net/#current/wind/surface/level/overlay=temp/orthographic=13.75,28.86,450/loc=13.7489826,46.4390118

NAPOVED ZA SLOVENIJO


source link:
https://earth.nullschool.net/#current/wind/surface/level/overlay=temp/orthographic=13.70,43.54,3600/loc=13.7489826,46.4390118

Veter in temperatura na Erjavčevi koči

Slovenske gore vsako leto obišče skoraj milijon ljudi, kar lahko daje lažen občutek varnosti. Najpogostejši vzroki za nesreče so pomanjkanje telesne pripravljenosti, psihična nepripravljenost, neustrezna oprema ali pomanjkanje spretnosti in znanja, potrebnih za tehnično plezanje.

Slovenci zelo resno jemljemo previdnostne ukrepe. Kljub temu da imajo nekatere najboljše plezalce na svetu, so njihovi najboljši plezalci zelo skromni in previdni, preden se odpravijo v gore. Če razmere niso varne, vedo, da bo gora tam tudi jutri in da bo vedno obstajala še kakšen dan.

Upoštevanje navodil je bistvenega pomena, vendar lahko, preden se odpravite sami, skrbno raziščete in preberete o svojih poteh in možnostih ter povprašate domačine o lokalnih vremenskih razmerah.

Poznavanje vremena v slovenskih Alpah (na primer nevihte poleti) in terena, po katerem potujete (pogosto po apnencu, ki postane zelo spolzek in moker), je ključnega pomena za načrtovanje varne pustolovščine. Upoštevajte spremembe temperatur. V dolini lahko preživite čudovit poletni dan, na gori pa vas lahko doletijo zimske razmere, zato poskrbite za ustrezno opremo. Vedno bodite pozorni na rastoče oblake, nevihtne oblake in spremembe vremena ali temperature.

Poiščite več vremenskih informacij za Kranjsko Goro, Bovec in prelaz Vršič tukaj.

Wind and temperature at Erjavčeva koča

Vedno lahko preverite kamere v živo, da dobite zanesljive in pravilne informacije o vremenu in prometu na prelazu Vršič.
Na Gorenjskem ali v Slovenskih Alpah, kot jo najpogosteje imenujemo v angleščini, vlada zmerno alpsko podnebje z značilnimi letnimi časi, ki se hitro in opazno menjavajo.

Čeprav je podnebje v slovenskih Alpah občasno nekoliko hladno, so poletni meseci precej topli. Od sredine junija do avgusta je v Slovenskih Alpah lepo poletno vreme, saj so povprečne dnevne temperature med 20 °C in 25 °C. Ob močnem soncu pa se lahko temperature pogosto dvignejo tudi višje.

Zimska sezona v slovenskih Alpah je običajno precej dolga in traja od novembra do aprila. Zimsko vreme je hladno, z mrzlimi nočmi in obilnim sneženjem. S prihodom pomladi se podnebje hitro spremeni, dnevi postanejo daljši, sonca pa je več.

Kdaj se odpraviti – najboljši čas za obisk slovenskih Alp

Zimsko podnebje se pojavi zgodaj (sredi novembra), z močnim nočnim mrazom, ki v zrak vnese občutno svežino, kmalu pa sledi snežno vreme. Pomlad je običajno precej pozna, vendar že sredi maja (ali včasih konec aprila) zacvetijo rože, drevesa hitro zaživijo, dnevne temperature pa se obdržijo nad 10 °C. Poletje je priljubljen čas za obisk slovenskih Alp. Jeseni v slovenskih Alpah so kratkotrajne, saj se zime lahko podaljšajo.

SLOVENSKI ALPSKI LETNI VREMENSKI POVZETEK

Kdaj je najboljši čas za obisk Slovenskih Alp v Sloveniji? Tukaj je nekaj dejstev:
Junij, julij, avgust in september imajo prijetne povprečne temperature.
– Julij je najtoplejši mesec s povprečno najvišjo temperaturo 23,8 °C in povprečno najnižjo temperaturo 10,5 °C.
– Julij je tudi mesec z največ sonca, skoraj 9 ur na dan.
– Januar je najhladnejši mesec s povprečno najvišjo temperaturo 1,6 °C in povprečno najnižjo temperaturo -8,8 °C.
– Oktober je najbolj vlažen mesec, saj v povprečju pade 164 milimetrov padavin.
– Najbolj oblačni meseci so april, november in december, ko je v povprečju 11 večinoma oblačnih dni.
– Februar je najbolj suh mesec s povprečno 57 milimetri padavin.
– Januar je mesec z največjim številom dni s snežno odejo, in sicer 29 dni.
– Februarja zapade največ snega, v povprečju nekaj več kot 46 centimetrov.

Nastanitev v planinski koči

Izleti in pohodi na zemljevidu

Izleti in pohodi na zemljevidu

Slovenia (si) Placeholder
Slovenia (si)

Vaša naslednja destinacija v Sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Erjavčeva planinska koča je odprta vse leto. Rezervirajte svoje bivanje in preživite nekaj časa v naravnem raju Triglavskega narodnega parka (UNESCO) v bližini Kranjske Gore na prelazu Vršič v osrčju Triglavskega narodnega parka.

Rezervirajte svoje bivanje
Send this to a friend