Zakaj obiskati Slovenijo

Why visit Slovenia

Zakaj obiskati Slovenijo

Zakaj obiskati Slovenijo

Zakaj obiskati Slovenijo

Slovenija, ki leži v osrčju Evrope, je skriti dragulj, ki čaka, da ga odkrijejo popotniki, ki iščejo neokrnjene naravne lepote, bogato kulturno dediščino in nepozabna doživetja. Zakaj bi morali obiskati Slovenijo.

Dih jemajoče pokrajine

Slovenija je obdarjena z raznolikimi pokrajinami, od veličastnih vrhov Julijskih Alp do neokrnjenih voda Jadranskega morja. Obiskovalci lahko raziskujejo osupljive alpske doline, goste gozdove, bleščeča jezera in slikovita obalna mesta, vse to pa se dogaja v majhni in dostopni državi.

Dogodivščine na prostem

Slovenija je igrišče za navdušence na prostem, saj ponuja široko paleto aktivnosti za vsak letni čas. Od pohodništva in gorskega kolesarjenja v Julijskih Alpah do plavanja in kajakaštva v kristalno čistih rekah in jezerih – v Sloveniji ne manjka pustolovščin v naravi.

Bogata kulturna dediščina

Slovenija se ponaša z bogato kulturno dediščino, ki so jo oblikovali stoletna zgodovina in različni vplivi. Obiskovalci lahko raziskujejo očarljiva srednjeveška mesta, veličastne gradove in zgodovinske znamenitosti ter odkrivajo fascinantno preteklost in živahno kulturno tradicijo države.

Kulinarični užitki

Slovenska kuhinja je čudovit spoj okusov, na katere so vplivale sosednje države in raznolike regionalne sestavine. Slovenija ponuja kulinarično popotovanje, ki bo navdušilo vaše brbončice in potešilo vašo željo po raziskovanju – od krepkih enolončnic in slanih cmokov do svežih morskih sadežev in vrhunskih vin.

YouTube player
Why visit Slovenia

Zakaj obiskati Slovenijo

YouTube player

Prelaz Vršič v Sloveniji

Prelaz Vršič je najvišji gorski prelaz v Sloveniji in ponuja čudovit razgled na Julijske Alpe ter je vstopna točka v nekatere najbolj osupljive naravne pokrajine v državi. Vijugasta cesta skozi prelaz je inženirsko čudo, z ovinki za lase in čudovitimi razgledi na vsakem koraku. Obiskovalci se lahko po prelazu vozijo, kolesarijo ali hodijo peš, se ustavljajo in občudujejo panoramske razglede, raziskujejo alpske travnike in dihajo svež gorski zrak.

YouTube player
Why visit Slovenia

Zakaj obiskati Slovenijo

Erjavčeva koča, Triglavski narodni park, Kranjska Gora

Erjavčeva koča se nahaja v osrčju Julijskih Alp in je očarljiva planinska koča, ki je prijetno zatočišče za pohodnike in ljubitelje narave. Koča, ki jo obkrožajo razgibani vrhovi in bujni gozdovi, ponuja udobno nastanitev, okusno tradicionalno kuhinjo in toplo gostoljubje sredi osupljive alpske pokrajine. Iz koče se lahko obiskovalci odpravijo na slikovite pohode po neokrnjenih poteh, skritih dolinah in kaskadnih slapovih v bližnjem Triglavskem narodnem parku, ki ga priznava in varuje UNESCO.

YouTube player

Obisk Slovenije je nepozabno doživetje, kjer se lahko potopite v lepoto narave, odkrijete bogate kulturne zaklade in si ustvarite trajne spomine sredi čudovite pokrajine, ki jemlje dih. Ne zamudite priložnosti za raziskovanje Triglavskega narodnega parka s prelazom Vršič in okoliških krajev, kot so Kranjska Gora, Trenta in Bovec, kjer boste odkrili pravo bistvo slovenskega alpskega šarma in gostoljubja.

YouTube player

Nastanitev v planinski koči

Izleti in pohodi na zemljevidu

Izleti in pohodi na zemljevidu

Slovenia (si) Placeholder
Slovenia (si)

Vaša naslednja destinacija v Sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Erjavčeva planinska koča je odprta vse leto. Rezervirajte svoje bivanje in preživite nekaj časa v naravnem raju Triglavskega narodnega parka (UNESCO) v bližini Kranjske Gore na prelazu Vršič v osrčju Triglavskega narodnega parka.

Rezervirajte svoje bivanje
Send this to a friend