Zavetišče pod Špičkom

Zavetišče pod Špičkom

Zavetišče pod Špičkom

Zavetišče pod Špičkom

Zavetišče pod Špičkom

Zavetišče pod Špičkom, očarljivo planinsko zavetišče, ki se nahaja pod visokimi vrhovi Julijskih Alp v Sloveniji, nudi utrujenim popotnikom topel sprejem in prijetno zatočišče sredi dih jemajoče alpske pokrajine. Ta kmečka planinska koča se nahaja v osrčju Triglavskega narodnega parka, v bližini slikovite vasi Trenta, in je zatočišče za pohodnike, planince in ljubitelje narave, ki raziskujejo razgibano lepoto slovenskega podeželja.

Zavetišče pod Špičkom leži na 2.065 metrih nadmorske višine in ponuja čudovit panoramski razgled na okoliške gore in doline, zato je idealno izhodišče za pustolovščine na prostem v Julijskih Alpah. Do zavetišča vodi mreža pohodniških poti, ki se vijejo po neokrnjenih gozdovih, alpskih travnikih in skalnatem terenu ter popotnikom ponujajo vpogled v naravna čudesa Triglavskega narodnega parka.

Zavetišče pod Špičkom, kar v prevodu pomeni “Zavetišče pod Špičkom”, je dobilo ime po bližnjem vrhu Špiček, visoki apnenčasti formaciji, ki se veličastno dviga nad planinsko kočo. Zavetišče je prijetna lesena zgradba, ki jo krasi tradicionalna alpska arhitektura. Gostom je na voljo prijetna notranjost z rustikalnim pohištvom, toplimi pečmi na drva in skupnimi jedilnicami, kjer se lahko zberejo in delijo zgodbe in prijateljstvo.

Koča nudi osnovno udobje za utrujene popotnike, vključno s spalnimi prostori v obliki spalnice z udobnimi pogradi in toplimi odejami ter skupno kopalnico s toplo prho – dobrodošlo razkošje po dnevu pohodništva ali plezanja v gorah.

Eden od vrhuncev obiska Zavetišča pod Špičkom je bogata in okusna gorska kuhinja, ki jo strežejo v prijetni jedilnici koče. Gostje si lahko privoščijo tradicionalne slovenske jedi iz lokalno pridelanih sestavin, kot so krepke juhe, slane enolončnice in sveže pečen kruh, ki jih skrbno pripravi prijazno osebje koče. Noben obrok ni popoln brez domačih sladic in požirka lokalnega žganja – odličen način za ogrevanje in sprostitev po dnevu raziskovanja na prostem.

Zavetišče pod Špičkom

Zavetišče pod Špičkom pogled na gore

Zavetišče pod Špičkom

Zavetišče pod Špičkom

YouTube player

Zunaj koče okolica vabi s številnimi dejavnostmi na prostem in pustolovščinami za obiskovalce vseh starosti in ravni znanja. Pohodniki lahko raziskujejo mrežo poti, ki prečkajo alpske travnike in skalnate grebene ter vodijo do slikovitih razglednih točk, skritih slapov in neokrnjenih gorskih jezer. Plezalci se lahko preizkusijo na bližnjih vrhovih in skalnih stenah, ljubitelji narave pa se lahko potopijo v mir gozda in opazujejo najrazličnejše rastlinske in živalske vrste, ki so dom Julijskih Alp.

Ko sonce zahaja za razgibane vrhove in se na nočnem nebu pojavijo zvezde, se gostje v Zavetišču pod Špičkom zberejo ob toplem ognju, si izmenjujejo zgodbe o pustolovščinah in občudujejo lepote naravnega sveta. Za tiste, ki iščejo pristno gorsko izkušnjo – izkušnjo druženja, miru in povezanosti z naravo – ponuja Zavetišče pod Špičkom nepozaben oddih sredi brezčasnega veličastja Julijskih Alp.

YouTube player
YouTube player

Nastanitev v planinski koči

Izleti in pohodi na zemljevidu

Izleti in pohodi na zemljevidu

Slovenia (si) Placeholder
Slovenia (si)

Vaša naslednja destinacija v Sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Erjavčeva planinska koča je odprta vse leto. Rezervirajte svoje bivanje in preživite nekaj časa v naravnem raju Triglavskega narodnega parka (UNESCO) v bližini Kranjske Gore na prelazu Vršič v osrčju Triglavskega narodnega parka.

Rezervirajte svoje bivanje
Send this to a friend