Zima v gorah

Winter in the mountains can be tricky. Go to the mountains adequately equipped, and learn to use the equipment beforehand.

Zima v gorah

Zima v gorah

Zima v gorah je nepredvidljiva! V gore se podajajte primerno opremljeni, opremo se naučite prej tudi uporabljati.

NASVETI ZA VARNO ZIMSKO POTOVANJE

Zima v gorah

2. V gore se podajajte primerno opremljeni, opremo se naučite prej tudi uporabljati.
3. Že doma pa tudi pred turo na izhodišče preverite delovanje plazovne žolne, zamenjajte baterije in jo dosledno uporabljajte.
4. Pred začetkom sezone vadite hojo z derezami, pravilno uporabo cepina in zaustavljanje s cepinom na pobočju z varnim iztekom.
5. Izbirajte poti, primerne svojim psihofizičnim sposobnostim, na turi pa se prilagodite najšibkejšemu udeležencu.
6. Pri načrtovanju ture upoštevajte kratek dan, na izlet, turi ali pohod se odpravite dovolj zgodaj.
7. Preverite odprtost planinskih koč (večina visokogorskih in srednjegorskih koč je zaprtih).
8. Že več dni pred turo spremljajte vremenske razmere in vremensko napoved za območje, kamor se odpravljate.
9. Upoštevajte podatke o snežnih razmerah – o višini in stanju snežne odeje ter o stopnji nevarnosti proženja snežnih plazov. Po obilnem sneženju ali otoplitvah še vsaj tri dni ne zahajajte v gore zaradi povečane nevarnosti proženja snežnih plazov.
10. O svojih poteh in načrtih obvestite svoje domače ali prijatelje.
Winter in the mountains can be tricky. Go to the mountains adequately equipped, and learn to use the equipment beforehand.

Zima v gorah

NASVETI ZA ZIMSKE DEJAVNOSTI

Zima v gorah

Raziskovanje Erjavčeve koče na prelazu Vršič v Julijskih Alpah pozimi ponuja številne pustolovščine na prostem in slikovitost. Tukaj so prepričljivi razlogi za obisk ter dejavnosti in znamenitosti v okolici:

Zimsko pohodništvo in hojo s krpljami: Erjavčeva koča je odlično izhodišče za zimske pohode in pohode s krpljami. Poti okoli prelaza Vršič ponujajo čudovite razglede na zasnežene pokrajine in razbrazdane vrhove ter ljubiteljem narave omogočajo raziskovanje zimske pokrajine Julijskih Alp.

Smučarsko turno smučanje in alpinizem: Izkušeni smučarji in alpinisti lahko uživajo v turnem smučanju in alpinizmu v okoliških gorah. Vrhovi, kot sta Slemenova špica (1.911 m) in Mojstrovka (2.054 m), ponujajo vznemirljive vzpone in vznemirljive spuste ter nepozabno zimsko pustolovščino v alpskem okolju.

Krajinska lepota: Julijske Alpe slovijo po svoji osupljivi lepoti, še posebej v zimskih mesecih, ko pokrajino prekrije sneg. Obiskovalci Erjavčeve koče lahko občudujejo zasnežene vrhove, zamrznjene slapove in mirna alpska jezera, ki se razprostirajo na tem območju in na vsakem koraku ustvarjajo čudovite razglede.

Dolina Trente in reka Soča: Dolina Trenta in smaragdno zelene vode reke Soče sta obvezni znamenitosti za obiskovalce tega območja. Pozimi dolina dobi miren čar, saj ponuja priložnosti za mirne sprehode ob rečnih bregovih in občudovanje zasneženih gozdov in travnikov.

Pustolovski športi v Bovcu: Bovec, ki leži v bližini reke Soče, je središče za ljubitelje pustolovskih športov. Pozimi lahko obiskovalci uživajo v dejavnostih, kot so deskanje na snegu, ledno plezanje in zimski rafting, ki alpskemu oddihu dodajo adrenalinsko razsežnost.

Smučišče Kranjska Gora: Kranjska Gora, priljubljeno smučarsko središče, je na dosegu Erjavčeve koče. Ljubitelji smučanja in deskanja na snegu lahko dneve preživijo na smučiščih, medtem ko lahko družine uživajo v sankanju, hoji s krpljami in drugih zimskih dejavnostih.

YouTube player

IZJAVA O ODGOVORNOSTI

Zavrnitev odgovornosti: Čeprav Erjavčeva koča in okolica ponujata dih jemajočo pokrajino in vznemirljive priložnosti na prostem, se je treba zavedati, da je zimsko gorsko okolje lahko nepredvidljivo in potencialno nevarno. Obiskovalci morajo biti previdni, se ustrezno pripraviti z ustrezno opremo in pripomočki ter biti obveščeni o vremenskih razmerah in nevarnosti plazov. Tukaj navedene informacije so namenjene le kot splošni napotki in navdih. Erjavčeva koča ne prevzema odgovornosti za varnost posameznikov, ki raziskujejo območje na podlagi navedenih priporočil. Obiskovalci morajo pri zimskih aktivnostih v Julijskih Alpah ravnati po lastni presoji in prevzeti osebno odgovornost za svojo varnost.

Nastanitev v planinski koči

Izleti in pohodi na zemljevidu

Izleti in pohodi na zemljevidu

Slovenia (si) Placeholder
Slovenia (si)

Vaša naslednja destinacija v Sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Erjavčeva planinska koča je odprta vse leto. Rezervirajte svoje bivanje in preživite nekaj časa v naravnem raju Triglavskega narodnega parka (UNESCO) v bližini Kranjske Gore na prelazu Vršič v osrčju Triglavskega narodnega parka.

Rezervirajte svoje bivanje
Send this to a friend