Živite in potujte kot domačin

Live and travel like a local

Živite in potujte kot domačin

Živite in potujte kot domačin

Živite in potujte kot domačin

Če vam lahko damo kakšen nasvet, je to naslednji:
Vzemite si dan več in preživite dve ali tri noči v tradicionalni gorski koči ter živite in potujte kot domačini. V okolici je toliko krajev in znamenitosti, da jih lahko obiščete vse. Ko boste tukaj, vam bomo posredovali določene lokacije, ki jih morate obiskati. Rezervirane so za lokalno prebivalstvo, kolikor je le mogoče, odvisno od letnem času vašega obiska.

Živite in potujte kot domačin – V objemu narave

Predstavljajte si, da bivate v tako očarljivem kraju, ki presega zgolj vizualno podobo in vas ovije v panoramo, ki šepeta starodavne zgodbe zemlje. To ni pretiravanje, temveč iskreno pričevanje o razkošju, ki obdaja Erjavčevo kočo. To zatočišče, ki leži skoraj na vrhu prelaza Vršič, na občutljivi meji med civilizacijo in neokrnjeno naravo, je več kot le bivališče – to so vrata v neokrnjeno lepoto Slovenije, ki se nahaja v objemu Triglavskega narodnega parka.

Naše potovanje do tega idilično mesto ni vodilo naključje, temveč globoko prepričanje, da ta kraj predstavlja magnum opus narave. Odločitev, da Erjavčeva postane naše celoletno zatočišče od ustanovitve leta 1901, ni bila zgolj sreča, temveč usoda.

YouTube player

Živite in potujte kot domačini – rezervirajte bivanje v planinski koči

Naravne pokrajine v bližini:

Erjavčeva koča stoji na strateškem mestu med ovinkoma 22 in 23 prelaza Vršič in ponuja razgled, ki je preprosto pravljičen. Na eni strani je manj kot 10 kilometrov oddaljeno slikovito mesto Kranjska Gora, ki ponuja vpogled v živahno slovensko kulturo in gostoljubnost. Na drugi strani se prelaz razpre v kraljestvo naravnega veličastja, ki dokazuje, zakaj je ta regija znamenit del Triglavskega narodnega parka.

Razlogi za obisk so prav tako raznoliki kot pokrajine, ki vas pozdravljajo. Vsak letni čas razkrije drugačno plat tega naravnega bisera, od spomladanskega bujnega zelenja do zimske eterične snežne pokrajine. To je zatočišče za pustolovce in ljubitelje narave, saj ponuja številne dejavnosti, kot so pohodništvo, gorsko kolesarjenje in smučanje na dobro označenih poteh, ki so prilagojene vsem stopnjam znanja.

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer
Erjavčeva koča na Vršiču

Rezervirajte bivanje v planinski koči Erjavčeva ter živite in potujte kot domačini

Ne glede na vse, to je vaš izgovor za potovanje; zdaj in tukaj lahko že nekaj dni živite in potujete kot domačini. Če ste ljubitelj narave, ki išče lenobne počitnice, ali profesionalni plezalec, si želite osvojiti vse gorske vrhove na tem območju. Če boste preživeli prijetne počitnice ob pitju lokalnega piva in vina, se podali na nekaj najkrajših pohodov, na katerih boste posneli nepozabne fotografije za Instagram, se podali na rafting po smaragdno zeleni reki ali pa si želite še več. Ne tecite samo skozi; vzemite si čas in ostanite le dan ali dva dlje. To bo imelo velik vpliv na vaše počitnice. Poskusite živeti in potovati kot domačini ; to je najboljši nasvet, ki vam ga lahko damo.

Ponuja se vam enkratna priložnost, da s terase Erjavčeve koče opazujete, kako se Škrlatica, druga najvišja gora v Sloveniji, obarva v vijolično barvo sončnega zahoda, in sicer tako, da v miru sedite s kozarcem izbranega strupa v roki.
Če ste dovolj pogumni, vam lahko damo tudi lokalni strup, s katerim poskusite prebuditi vse čute. Vse o tem vam bomo povedali pozneje.

Ne glede na to, ali je večer ali jutro, ne morete zamuditi barv sončnega vzhoda ali zahoda. Izkusiti jih morate. V gorah so drugačni. Prav tako vas lahko privlači spoznavanje neznancev, deljenje zgodb ali samo poslušanje in prijateljstvo. Kot to počnejo domačini.

Live and travel like a local. Stay and take the time.

Živite in potujte kot domačini – ostanite in si vzemite čas

Ostanite in sebi namenite svoj čas. Zaslužili ste si

Zamudili boste, če ne boste popestrili svojega bivanja v tradicionalni planinski koči, imenovani Erjavčeva koča. Izberete lahko eno od enajstih zasebnih sob ali posteljo v skupni sobi, kot spijo v tej planinski koči domačini že od leta 1901. Nič ni lepšega, kot se zbuditi na gori, zajtrkovati na terasi s čudovitim razgledom in biti tako blizu naslednji pustolovščini. To je resnično izkušnja, ki spremeni življenje.

Kaj priporočamo, da počnete in vidite kot domačini?

Na voljo je več kot 22 različnih pohodov, 56 izletov v okolici koče, 18 na Vršič, vse skupaj v manj kot nekaj kilometrih, in skoraj vsi v Triglavskem narodnem parku(UNESCO). Zato menimo, da se nahajate na odlični lokaciji. Če želite izvedeti več o njih, si oglejte naše izlete in novice.

YouTube player
Live and travel like a local  - You own it

Vzemite si čas ter živite in potujte kot domačini

Da bi resnično cenili nešteto čudes, ki obkrožajo Erjavčevo kočo, se moramo potopiti v mir in lepoto te edinstvene lokacije. To je kraj, kjer se čas upočasni in kjer lahko uživamo v vsakem trenutku sredi veličastne narave. Ne glede na to, ali iščete pustolovščino, uteho ali povezanost z naravnim svetom, ta kotiček Slovenije ponuja neprimerljivo izkušnjo, ki vam bo ostala v srcu še dolgo po odhodu. Pridružite se nam v tem raju, kjer vsak dan priča o trajnem čaru narave, in odkrijte, zakaj Erjavčeva planinska koča ni le prenočišče, temveč destinacija, ki jo je treba spoštovati, in edinstvena priložnost, da živite in potujete kot domačini.

Live and travel like a local

Nastanitev v planinski koči

Izleti in pohodi na zemljevidu

Izleti in pohodi na zemljevidu

Slovenia (si) Placeholder
Slovenia (si)

Vaša naslednja destinacija v Sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Erjavčeva planinska koča je odprta vse leto. Rezervirajte svoje bivanje in preživite nekaj časa v naravnem raju Triglavskega narodnega parka (UNESCO) v bližini Kranjske Gore na prelazu Vršič v osrčju Triglavskega narodnega parka.

Rezervirajte svoje bivanje
Send this to a friend